VIDEO. “Īstenībā nav arī vairs atpakaļceļa…”: Latvijā iemīļotais dziedātājs Igo Fomins pārsteidz ar saviem izteikumiem

Foto – ekrānuzņēmums

“Mans stāvoklis nebija tāds, ka es varētu lēkāt aiz prieka. Es biju piekalts pie gultas,” – piedaloties raidījumā “Zilonis studijā” stāsta latviešu populārais dziedātājs Igo, kurš 2000.gadā cieta smagā ceļu satiksmes negadījumā.

Toreiz Igo vadītais “Mercedes” bija ietriecies baļķvedējā, ceļa posmā Kuldīga – Stende – Talsi. Ilgu laiku viņa stāvoklis bija ļoti smags.

“Viss, ko es varēju salauzt, to biju salauzis. Kaut kāda apjēga par to, kas notiek ar mani, kas ar mani notiks, un kā cilvēki man palīdz, nāca pamazām,” – atceras dziedātājs, runājot par ziedojumiem, ko cilvēki sāka vākt, lai mūziķis ātrāk atlabtu.

“Ne vien šie ziedojumi, bet arī tas, ka nepazīstami cilvēki vienkārši atnāca ciemos, pabija kopā ar mani tajā grūtajā laikā, tas bija man ļoti nozīmīgi. Es saņēmu ārkārtīgi daudz uzmundrinājumu vēstuļu, kuras man lasīja priekšā,” – viņš atceras. – “Ja tu jūti, ka cilvēki pārdzīvo, ka viņi tev tic, īstenībā nav arī vairs atpakaļceļa – tev ir tieši tāpat – tikai jāiet uz priekšu!”.

Lasi vēl: “Es esmu Antiņš, bet Pajoliņš točno ne!”: publiski samilzis ģimenes kašķis starp latviešu aktieri Andri Bērziņu un viņa meitu Mariju Bērziņu

Igo dzimis 1962.gada 29.jūnijā Liepājā, mācījies bērnu mūzikas skolā un pabeidzis to kā vijolnieks, pēc tam seko vokālista studijas mūzikas koledžā, tad mācības Latvijas mūzikas akadēmijā televīzijas un kinorežisoru fakultātē.

Savu mūziķa karjeru viņš uzsāka 1978.gadā grupā “Corpuss”, tomēr atpazīstamību ieguva sākot dziedāt grupā “Līvi”, kur viņš bija solists no 1980. līdz 1984.gadam. Pēc tam Igo dziedāja “Liepājas kvartetā”, grupā “Remix” un izdeva vairākus solo albumus.

1986.gadā viņš uzvarēja jauno mūziķu konkursā “Jūrmala – 86”, bet 1988.gadā viņš nodziedāja galveno lomu atmodas laika rokoperā “Lāčplēsis”.

Igo ir viens no Latvijā iemīļotākajiem mūziķiem, kura paspārnē iznākuši ikvienam latvietim pazīstami mūzikas hīti.

Igo Fomins viesojas raidījumā “Zilonis studijā”:

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru