VID ir nācis klajā ar jaunu un ļoti nepatīkamu pavēsti – Latviešiem, kuri atrodas ārpus Latvijas, nu ir jauni ierobežojumi

Lielākajai daļai tas pavisam noteikti nepatiks, taču VID ir paziņojis, ka Latvijas iedzīvotājs nevar skaidrā naudā maksāt, nu jau vairāk par noteikto limitu, kas ir 7200 Eiro, tas attiecas arī uz valstīm, kur tas nav aizliegts. Interesanti ir tas, ka jaunā Valsts Ieņēmuma Dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzema tā īsti nemaz nemāk skaidrot, kāpēc šāds lēmums ir noteikts, ziņojis portāls pietiek.com

Izrādās, ka VID domā, ka visiem Latvijas nodokļu maksātājiem citās valstīs arī ir jādzīvo pēc Latvijas noteiktās likumdošanas. Respektīvi sanāk, ka Latvijas iedzīvotājs nevar Iegādāties Igaunijā bezrecepšu zāles, Amsterdamā lietot augu izcelsmes produktus un Lielbritānijā jābrauc pa ceļa labo pusi? To rakstījusi kāda portāla lasītāja, kura ir nesaprašanā.

Pašlaik galvenais aspekts esot par norēķiniem virs 7200 Eiro. Latvijā iegādājoties mašīnu tu nevari maksāt vairāk par 7200 Eiro, tas pats ticis attiecināts arī uz citām valstīm, kur tu būsi. Dīvaini ir tas, ka paskaidrot konkrēto aspektu nevēlas jaunā VID ģenerāldirektore, nedz arī VID sabiedrisko attiecību daļa.  Taču viss, kas tika sniegts bija kāda infografika, kas balstīta uz spēkā esošo likumu : “Par nodokļiem un nodevām 30.panta 8.daļu, kas ir spēkā no 01.01.2017″un tas bija viss ko spēja pateikt VID sabiedrisko attiecību daļa

Respektīvi ja Tu kā fiziska persona – Latvijas pilsonis vai nepilsonis ārzemēs domāsi iegādāties automašīnu, kura vērtība pārsniegs 7200 Eiro skaidrā naudā, tas tiks uzskatīts par pārkāpumu likumā un Tu tiksi sodīts.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Vilnis</cite>

    Man liekas ka vid ir galigi nojugusies,te syulp
    ba Jaunzeme ari grib vairak pazagt.

  • <cite class="fn">Igors K</cite>

    VID Jūs saprotat ko jūs tur darat … !?

  • <cite class="fn">Laura</cite>

    Kādā sakarā latvietim kas dzivo arzemēs, piemerām anglija un vacijā, ir jadzīvo pēc Latvijas likuma. Kāds sakars vispar, tur dzivo, strādā, maksa nodokļus, tsd vini ari dzivo pec tas valsts likumiem, nevis tagad dzivos pec latvijas likumiem šeit neatrpdoties. ???? Mīļa valdība un VID jūs visi laikam jūkat prātā, jo jums sak palikt kabatiņas laikam tukšākas. ????? bet kopuma laba anekdote….

    • <cite class="fn">Valda</cite>

      Es kaut ko esmu palaidusi garām? Konkrēti likumi darbojas konkrētas valsts teritorijā, Kur konkrēti likumsargi uzrauga, lai pienemtie likumi tiktu ievēroti, visiem vienādi, prokuroriem, deputātiem, intelektuāliem, skolotājiem, un t.jopr…

  • <cite class="fn">Arzemnieki</cite>

    Valdība drīz vien panāks to , ka ārzemēs dZīvojošie atteiksies no savas pilsonības un laimīgi pieņems citu pilsonību un ierakstīs sev citu tautību! Un tas laikam būs pareizi!

  • <cite class="fn">tautietis</cite>

    Ko te piebilst, dzintcilvēki, vergi, nedrīkst kustēties tālāk par savas ķēdes garumu! VID izrādās visu pasauli tagad koriģē! Sapratu nax vajadzīgi tanki LV, brauks uz citām valstīm nošaut tos ka pametuši LV? Naudas dēl jopnuļis pilnīgi!

  • <cite class="fn">neziniits</cite>

    eiet nahuj zaglu bars…….

  • <cite class="fn">Misters X</cite>

    Un interesanti kā gan to taisās izkontrolēt? Kas saistīts ar nekustamā īpašuma un auto iegādi ir saprotams, bet kā ar visu pārējo?

  • <cite class="fn">Māris</cite>

    Tas būs jauki,tad arī š>s amatpesonas nevarēs vairs ,,kukuļus”saņemt lielākus par šo summu,būs jāskaita uz viņu kontiem….

  • <cite class="fn">Oskars</cite>

    Piekrītu komentāros rakstītajam!

  • <cite class="fn">Hujvam</cite>

    Eiet dirst vid

  • <cite class="fn">Nobody</cite>

    Driiz vairs taaadu Latvieshu nebuus.. no 2 miljoni juus jau esat palikushi tikai reaali 1 miljons. Visi shie likumi un netaisniibas arii man liek apsveert savas pases nomainju no LV uz kaadu citu. Otrs. Es dziivoju aarzemees. Esmu uznjeemeejs. Labpraat aizbrauktu apciemot mammu un pat godiigi sakot man personiigi ir milziigas gan darba iespeejas LV gan biznesa iespeejas , teiksim ir ko paardot,, bet Sorry. Pateicoties visaam netaisniibaam un milziigajai tautas apzagshanai, es neveelos necenta investeet Latvijaa un Netaisos arii tajaa atgriesties uz Dziivi, jo tur nav iespeejams padziivot ar stabilitaati. Likumus maina kursh nu grib, galvenais ir tikai tikt pie stuures… Anyway. Biznesam nepievilciiga ar probleemaam paarkrauta vieta… Mazaa Itaalija ar visu savu mafiju 😉 Ar taadiem normaali un godiigi cilveeki nestraadaas 🙂 Paldies

  • <cite class="fn">Alfa</cite>

    Hahahhahahah VID .cik despreti .hahah driz visi uzsplaus un mainis pilsonibu , wtf Latvija mes tev nepiederam, briva valsts briva Izvele. Es mainu pilsonibu sogad paskatisismies cik latvijas pilsoni bus palikusi nakamo 2 gadu laika.

  • <cite class="fn">Anda</cite>

    Interesanti kada veida vini to uzzinas 😀

  • <cite class="fn">Rolands</cite>

    Interesanti kā vid taisas pierādīt par kādu summu es nopirkšu auto teiksim tajā pašā Lietuvā ?! Es nopirkšu tur autiņu pa 15 000 e a šiem vid debīliķiem pateikšu ka pa 6 000 e nopirku ! Varbūt cilvēkam vajadzēja steidzīgi naudu un viņš pārdeva man par 6000 e autiņu kura vērtība ir 15 000 e

  • <cite class="fn">Artūrs</cite>

    Vienkārši????????????

  • <cite class="fn">Mukie</cite>

    Debiliki vid jus censaties visadi latviesiem naudu tik savakt jus visu musu latviju izpostijat tapec ari neviens negrib tur dzivot

  • <cite class="fn">Maija</cite>

    Kas šito murgaino rakstu ielika??? ..raksts bez paraksta un visi uzreiz svēti tic…

  • <cite class="fn">Maija</cite>

    Kas šito murgaino rakstu ielika????..raksts bez paraksta un visi uzreiz svēti tic… feiks!!

  • <cite class="fn">Zanis</cite>

    Vislabak butu To valdibu arii VID …. un ievelet Jaunus,tadus kuri ir ari Stipri(viriesi) kuri Spetu aizstavet Valsti/iedzivotajus ar speku neviss ar suda papiru!!

  • <cite class="fn">Tptlvsmird</cite>

    Rekur atbilde no ārzemēm – mums ir dziļi pie dirsas ko jūs tur mainat, mana tēvzeme ir tik ļoti nolaista dēļ jums kad varat apgriez ko vien gribat.
    Jūsu viedoklis lielākajais Latviešu daļai ārzemēs tāpat ir pohui.
    Paldies.

  • <cite class="fn">Silver</cite>

    Jābrauc pēc jaunās mašīnas

  • <cite class="fn">Ga</cite>

    Tas ir reemigrācijas plāns :DDD

  • <cite class="fn">Igors</cite>

    es domāju drīz pienāks tas moments ka tauta pati salasīs ieročus un uzšaus i saimu i vidu ! cerams tas notiks drīz 😀 jo to mērgļi pārāk ir aizrāvušies ar savu varu !

  • <cite class="fn">Juris</cite>

    šis ir speciāli izveidots raksts lai uzvilktu tautu – troļļošana. rakstā iekļautā informācija ir nepatiesa un tas kas ir patiesība ir sagrzīts lai izklausītos slikti!

  • […] Lasi vēl : VID ir nācis klajā ar jaunu un ļoti nepatīkamu pavēsti – Latviešiem, kuri atrodas ārpus… […]

Pievienot komentāru