Valsts Ieņēmumus Dienests ir nācis klajā ar atgādinājumu pilnīgi visiem iedzīvotājiem, tas skar visus!

Valsts Ieņēmumu Dienests ir nācis klajā ar paziņojumu un sava veida atgādinājumu par to, ka obligāti līdz 15. Aprīlim ir jāveic obligātās sociālās iemaksas no šī gada pirmā ceturkšņa saņemtajām autoratlīdzībām. Ir zināms tas, ka pilnīgi visiem autoratlīdzību saņēmējiem, kuru ienākums ir pārsniedzis pāri 430 Eiro un kuri pašlaik nav darba tiesistkajās attiecībās, ar vismaz 430 lielu algu.

Ttad līdz nākamā mēneša desmitajam datumam ir obligāti jāreģistrējas Valsts Ieņēmuma Dienesta pašnodarbinātās personas statustā un tas ir jāizdara obligāti.  Šīm konkrētajām personām no pirmā ceturkšņa saņemtajām autoratlīdzībām obligāti līdz 15. Aprīlim ir jāveic obligātās iemaksas 32,15% apmērā, bet ne mazāk kā 430 Eiro.

Taču obligātās iemaksas pensiju apdrošināšanai piecu procentu apmērām no konkrētās autoratlīdzības veiks autoratlīdzības tiešais izmaksātājs no saviem personiskajiem līdzkekļiem. Lai precīzi noteikti vai ienākums no konkrētās autoratlīdzības ir vismaz šie 430 Eiro mēnesī, no līgumā norādītās autoratlīdzības  obligāti ir jāatskaita autora darba veikšanas/ radīšanas izdevumi.

Tas būtu jāņem vērā pilnīgi visiem cilvekiem, kuri iegūst naudu no autoratlīdzības, tāpēc lūdzu ņemiet to vērā un pabrīdiniet savus draugus, lai visi paspētu to iesienigt laikus, pretējā gadījumā noteikti var sekot soda sankcijas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru