Vairs nevajadzēs tērēt daudz laika: kā ātri un efektīvi sakopt mājokli

Tīrīšana vienmēr prasa daudz pūļu un laika. Taču ir dažas efektīvas un ļoti vienkāršas metodes, kas palīdzēs ātri un viegli sakārtot māju, netērējot daudz laika.

Esam apkopojuši svarīgākos mājas uzkopšanas principus, kas palīdzēs jums ievērojami ietaupīt laiku uz mājokļa uzkopšanu.

Izveidojiet uzkopšanas plānu

Lai ātri sakoptu, jums ir jābūt priekšstatam par to, ko un kā jūs darīsiet. Ja māja ir liela, ir vērts izlemt, kas būs ātrāk: tīrīšana pa istabām vai uzdevuma veikšana pēc kārtas. Vienmēr jātīra no augšas uz leju, lai netīrumi nenokļūtu uz jau iztīrītajām vietām. Izmantojiet putekļu sūcēju un slauciet grīdu, virzoties uz izeju, lai vēlāk nebūtu jāstaigā pa tīru virsmu.

Putekļi jānotīra ar sausu drānu, tas ir daudz ātrāk nekā izsmidzināt ķimikālijas. Tāpēc labāk to darīt šādā veidā, ja virsmai nav nepieciešama papildu dezinfekcija. Izmantojiet putekļu sūcēju, nevis slotu, jo tad pēc tam putekļi atkal nosēdīsies. Tīrīšanas laikā varat ieslēgt savu iecienītāko mūziku, vienlaikus novēršot traucējošus elementus. Tālrunis būtu jānoliek malā, tad varēsiet noķert ritmu un tīrīt daudz ātrāk.

Lasi vēl: Psihologs atklāja, kā sievietes teiktie vārdi ietekmē vīrieša pašvērtējumu

Dariet nedaudz, bet biežāk

Ja iespējams, jums vajadzētu tīrīt regulāri. Piemēram, noslaukiet plīti pēc ēdiena gatavošanas vai noslaukiet dušas kabīni pēc tam, kad esat nomazgājies dušā. Galu galā, kad uz plīts būs sakrājušies ikdienas sodrēji un tauki no ēdiena gatavošanas, to tīrīšana prasīs daudz vairāk laika.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 74%

0%

Jums arī vienmēr jāuztur kārtība mājās. Jo nekārtība mājoklī padarīs tīrīšanu daudz ilgāku, jo jums būs jānovieto daudz lietu savās vietās. Jūs varat noteikt, ka visiem ģimenes locekļiem dienas beigās ir jānovieto savas lietas savās vietās. Šai nelielajai rīcībai no ikviena cilvēka puses būs neticams rezultāts – māja vienmēr būs sakopta.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru