Vai zivju eļļa ir noderīga sirdij? Kardiologs kliedē vecu mītu

Mēs jau kopš bērnības zinām, ka zivju eļļa esot ļoti laba sirds Vese***ai. Mūsdienās ir pieejamas šīs piedevas formas bez garšas un smaržas, tāpēc to lietošana ir pilnīgi normāla. Tomēr, vai tas patiešām ir tā vērts?

Kardioloģe Anna Fikspere pastāstīja visu patiesību par slaveno zivju eļļu.

Vai zivju eļļa ir noderīga sirdij?

Ārste apgalvo, ka treknās jūras zivis, ar tajās esošo Omega-3, patiešām darbojas kā sirds un As**svadu slimību profilakse.

Pie šāda secinājuma zinātnieki nonāca, kad uzzināja, ka Grenlandes eskimosi ēd tikai jūras zivis un viņiem gandrīz nekad nav bijuši infarkti vai insulti. Pētījumu gaitā tika atklāts, ka Omega-3 likvidē lieko holesterīna daudzumu un aizsargā As**svadus.

Rezultātā farmācijas nozarē sākās konkurences ēra, jo visi ražotāji vēlējās ražot uztura bagātinātājus ar augstu Omega-3 saturu, taču tikai daži pētījumi pierādīja zināmu šādu uztura bagātinātāju lietošanas efektivitāti. Taču Vidusjūras reģiona diēta, kad uzturā ir daudz zivju un dārzeņu, pierāda, ka zivju eļļa ir simtprocentīgi labvēlīga.

Lasi vēl: Kāpēc vārītas olas dzeltenums kļūst zaļgans: kādu kļūdu pieļauj daudzas saimnieces

“Tātad atsevišķu omega uztura bagātinātāju lietošana neglābs no sirds un As**svadu slimību riska, bet pilnvērtīgs uzturs, eļļainas zivis uzturā, pietiekami daudz dārzeņu, augļu, šķiedrvielu – gan,” secina kardioloģe.

Viņa piebilst, ka kaut kādu iemeslu dēļ cilvēki baidās lietot parastos medikamentus, ko izraksta ārsts, bet nebaidās lietot kaut ko neskaidru un līdz galam nepierādītu.

“Viņi psiholoģiski jūtas tā, it kā būtu sevi pasargājuši. Atrodiet ārstu, kuram uzticēsieties, nebaidieties uzdot jautājumus vizītēs, interesējieties un ievērojiet ieteikumus,” iesaka ārste.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru