Vai mazgājot zeķes jāgriež otrādi: ne visi zina atbildi

Zeķu mazgāšana ir viena no vienkāršākajām darbībām. Taču patiesībā, mazgājot šādas lietas, daudzi cilvēki pieļauj kļūdas, kas ietekmē gala rezultātu.

Kas padara jūsu zeķes netīras

Var šķist, ka zeķu ārējā daļa ir netīrākā, jo, staigājot pa māju, uz tām uzkrājas putekļi, baktērijas un citas nepatīkamas vielas.

Taču zeķu iekšpuse var būt daudz netīrāka. Mitrums no sviedriem var veicināt baktēriju un sēnīšu augšanu un vairošanos uz zeķēm, kas var izraisīt ne tikai sliktu kāju aromātu, bet arī dažādas nepatīkamas fiziska rakstura problēmas.

Kāpēc zeķes jāmazgā no iekšpuses uz āru

Zeķu iekšpuse šķiet vislabākā izvēle, ņemot vērā, ka tā visu dienu saskaras ar ādu un satur lielāko daļu smakas un visas vecās ādas šūnas.

Izgriežot zeķes otrādi, tiek nodrošināts, ka pulveris palīdzēs nomazgāt smakas izraisošās baktērijas un citus nevēlamus mikrobus.

Izgriežot zeķes otrādi, var arī samazināt berzi uz auduma ārpuses, tādējādi palīdzot saglabāt visus rakstus un krāsas. Tas palīdz zeķēm ilgāk izskatīties jaunām.

Lasi vēl: Nenormāls karstuma vilnis? Provizoriskā prognoze, kāda būs vasara Austrumeiropā

Padomi zeķu mazgāšanai

Daudzi zeķu ražotāji iesaka zeķes mazgāt siltā ūdenī vieglā ciklā, izmantojot maigu mazgāšanas līdzekli. Īpaši, ja tās ir stipri netīras, iepriekšēja mērcēšana var palīdzēt likvidēt noturīgus traipus un smakas. Lai zeķes saglabātu kopā, apsveriet iespēju katru zeķu pāri sasiet kopā ar drēbju piespraudi vai ievietot tās maigā auduma maisiņā.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

Lielākajai daļai zeķu labi kalpo veļas žāvētājs, lai gan vilnas zeķes, iespējams, būs jāžāvē ārā, lai izvairītos no saraušanās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru