Uztura speciāliste atklāj patiesību par populāro tievēšanas metodi – pārtraukto badošanos

TV3 sarunu raidījumā “Zilonis studijā” par vienu no šā brīža populārākajām tievēšanas metodēm, tā saucamo pārtraukto badošanos, viedokli izteica divas speciālistes – uztura zinātnes maģistrante Ksenija Andrijanova un uztura speciāliste Aija Libere.

Foto – Pexels

Ksenija atzīst, ka šī metode vēl aizvien nav zinātniski pierādīta, lai gan pētījumi ir veikti. To rezultāti norāda – dažiem cilvēkiem šī metode der kā svara samazināšanas veids, taču to pašu efektu var iegūt arī ar citām metodēm, iespējams, organismam draudzīgākām. To, vai pārtrauktā badošanās ir kaitīga Vese***ai, speciāliste norādīja, ka tas ir atkarīgs no konkrētā cilvēka organisma.

Savukārt uztura speciāliste Aija Libere zina stāstīt, ka saistībā ar pārtraukto badošanos un pacientu sūdzībām viņa ir nonākusi pie secinājuma, ka šī metode nodara daudz vairāk ļaunuma, nekā labuma.

Foto – Pexels

“Diemžēl tas, ko es redzu – šī metode ļoti saistās ar pārēšanos. Jo diezgan īsā laikā ir jāuzņem liela kvantitāte ēdiena, lai uzņemtu nepieciešamās kalorijas. Sanāk, ka mēs kultivējam pārēšanos. Ja cilvēks šo turpina ilgstoši, bet pēc tam atsāk ēst pilnvērtīgi, neievērojot šos te stundu intervālus, tad mēs redzam, ka šī pārēšanas normalizējas. Manā pieredzē – ir daudz vairāk problemātikas, nekā pozitīvi ieguvumi. Un ilgtermiņā tas neko labu nedod,” paskaidro uztura speciāliste.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru