Tu vairs nepazīsi savu māju: Mēslojums no kartupeļu mizām, pēc kura orhidejas un citi istabas augi būs smaržīgi un sulīgi ziedoši

Kā pagatavot mēslojumu no mizām

Lai pagatavotu kartupeļu mizu mēslojumu, nepieciešamas 3-6 kartupeļu mizas un 1 l tīra ūdens. Nomizojiet dārzeņus un mizas smalki sagrieziet. Tad katlā uzvāriet ūdeni, pievienojiet tam mizas un vāriet maisījumu 15 minūtes.

Pēc tam novārījumu atdzesē un ar marles palīdzību izkāš. Gatavs! Iespējams, ir grūti atrast kaut ko vienkāršāku un vienlaikus efektīvāku. Ar iegūto šķidrumu laistiet savus zaļos draugus ik pēc 15 dienām. Mēs iesakām pagatavot nelielas mēslojuma porcijas, jo ledusskapī to var uzglabāt tikai 2 nedēļas.

Mēslojums pulvera veidā

Šai metodei ir nepieciešama iepriekš izžāvēta miziņa. Lai izžāvētu izejvielu, jāievēro daži noteikumi. Vispirms mizas rūpīgi noskalojiet aukstā ūdenī. Otrkārt, labi izspiediet masu un pagaidiet, kamēr iztvaiko pēc iespējas vairāk mitruma.

Pēc tam mizas žāvē svaigā gaisā vai cepeškrāsnī. Pirmajā gadījumā mizas plānā kārtiņā izklāj uz papīra vai auduma. Novietojiet to uz balkona vai pie loga. Taču atcerieties, ka tieša saules gaisma ir kontrindicēta. Žāvēšana cepeškrāsnī ilgst 3-4 stundas 100 grādu temperatūrā. Savukārt dabīgā veidā – 10-12 dienas.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

Gatavās mizas ievieto auduma maisiņā, lai tās varētu elpot, un uzglabā pieliekamajā. Savukārt, žāvējot dabīgā veidā, mizas vislabāk uzglabāt vēsā vietā. Lai pagatavotu mēslojumu, mizas sasmalciniet pulverī, izmantojot blenderi vai kafijas dzirnaviņas. Iegūto maisījumu var iebērt zem augu saknēm 1 reizi 4 nedēļu laikā. Šāds mēslojums jāuzglabā sausos maisos. Taču pulveris nav uzglabājams ļoti ilgi.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru