Tu gurķus ar spaiņiem lasīsi, ja pieturēsies pie šīs metodes!

Drīz vien jāsāk būs rušināties pa dārziem un siltumnīcām, tādēļ pēdējais laiks ievākt visu noderīgo informāciju par stādiem. Šodien tu uzzināsi kā audzēt gurķus tā, lai kaimiņienei skaustu.

No sākuma ir viss jāsagatavo. Sagatavojiet kompostu. Var arī ar kūtsmēsliem apkaisīt zemi, kuri grasieties stādīt gurķus. Stādus ir jāstāda 3-4 vai 5-6cm dziļumā.

Atceries, ka ir starp gurķiem jābūt atstarpei, šoreiz čupā visu samest nevarēsim. Stādus aplej regulāri ar ūdeni un mitrās vietas apkaisa ar augsni, tad ūdens tik ātri neiztvaiko no zemes.

Un nu sagatavojiet papīra lapu un rakstāmo, lai pierakstītu pamācību kā izaudzēt varenu gurķu ražu!

Lasi vēl: Lai kartupeļi augtu lieli ņem vērā šos padomus pirms stādīšanas

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">filips-72</cite>

    Kaut kas ir mēģināts pateikt ,par gurķu lasīšanu ,,AR SPAIŅIEM ! ” Pirmo reizi kaut ko tāāāādu lasu ! Zinu ,ka gurķus lasa ar rokām un to var darīt bez maz katru dienu ,ja tie ir izauguši .Šajā gadā tā būs problēma ,,N-1 ” Naktīs temperatūra ir tikai kādi
    4 vai 7 grādi (vajadzētu vismaz 16 grādus naktī ) Arī dienā ir tikai 18-19 grādi ,bet vaja
    dzētu vismaz 24-26 grādus ) Pie tādām temperatūrām ,gurķi vienkārši ,,ielien atpakaļ” zemē , vai arī sāk dzeltēt lapas ,gurķi aizmetās un nokalst .
    Tādēļ nedaudz gribēju pastāstīt ,kā iegūt labu gurķu sēklu ,no savā dārzā izauguša jiem gurķiem ,kuru ir grūti sameklēt ,; To dara tā : skatām gurķi ne no augšas un ne no sāniem ,bet gan no GALA ! Derēs tikai tie kurus no gala skatīti veidos kvadrāta formu . Trīsstūra forma nav derīga . Sēklas savāc un uzglabā līdz
    sējas laikam . Zinošie dārznieki tas pat pirms sējas vairākas nedēļas nēsāja maisiņā zem krekla piespiestu tuvu miesai ,lai sēklas izsiltu (saņemtu siltumu no cilvēka .Gurķi – dīgstspēju saglabā pat lidz pieciem gadiem . Pat uzskatīja ,jo vecāka sēkla ,jo labāka .
    Par sēšanu . Vislabāk ,paplatā traukā ieber zāģu skaidas ,kuras aplej ar karstu pat verdošu ūdeni ,lai ir pietiekami mitras , bet ne pārlieku slapjas . Kad zāģu skaidās temperatūra nokritusies , un ir patīkami siltas ,tajās iekaisa gurķu sēklu .
    Trauku novieto istabas temperatūra un pēc dažām dienām redzamas būs pirmās lapiņas . Ja laika apstākļi atļauj ,var stādīt laukā ,droši paņemot stādiņu ,kuram ap saknītēm būs pielipušas pietiekami daudz skaidas ,netraumējot pašu augu .

Pievienot komentāru