Trauku mazgāšanas želejas patēriņš samazināsies uz pusi: pievienojiet tikai vienu sastāvdaļu

Katra saimniece zina, ka, regulāri tīrot, dažādi mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļi ātri vien tiek izlietoti. Tāpēc ir nepieciešams triks, kā tos ietaupīt.

Kā ietaupīt trauku mazgāšanas želeju – iespējas

Ikdienas mājas darbi atņem saimniecēm ne tikai laiku, bet arī krietnu daļu ģimenes budžeta līdzekļu. Un dažkārt mēģinājumos optimizēt procesu nemitīgi vai nu krīt kvalitāte, vai veidojas laika trūkums. Taču ir vienkāršas, pat mūsu vecākiem zināmas metodes, kā ietaupīt līdzekļus trauku mazgāšanai, izmantojot to, kas ir katrā mājā.

Galda sāls

Jā, tā ir vienkārša galda sāls, un vēl labāk, ja tā ir akmens sāls, un jo rupjāka – jo labāk. Sāls ir abrazīvas īpašības, kas spēj tikt galā pat ar vissmagākajiem netīrumiem, tā arī iznīcina baktērijas un ir viegli noskalojama. Nelielu sāls daudzumu uzberiet uz sūkļa, tad pievienojiet trauku mazgāšanas želeju un sāciet mazgāt šķīvjus. Periodiski pievienojiet sāli vai dariet to pēc tam, kad želeja ir pilnībā izskalota.

Cepamā soda

Sen izmēģināts un pārbaudīts līdzeklis, ko izmanto mājsaimniecībā. Ar dzeramo sodu var nomazgāt visu pasaulē, un tas nav joks. Tā kā soda un trauku mazgāšanas šķidrums ir ļoti kodīga struktūra netīrumiem, tā var paveikt neticamo. Sodu var pievienot tieši traukā ar želeju vai arī to var uzliet uz sūkļa, kad to lietojat. Lietošanas shēma ir tāda pati kā ar sāli – ieberiet, noskalojiet, atjaunojiet.

Lasi vēl: Laiks laistīt upenes ar ūdeni un sodu: ne tikai ražas dēļ

Zobu mazgāšanas pulveris

Pārsteidzoši, bet zobu mazgāšanas pulveris ir gandrīz vislabākais balinātājs, kāds vien eksistē, turklāt tas ir pavisam dabīgs. Tas ir īpaši radīts lietošanai pārtikas vidē, un ar to var viegli un efektīvi notīrīt traipus no jebkādiem traukiem, tieši tāpat kā tīrot zobus. Pateicoties tā sastāvam, tas arī piešķir traukiem spīdumu un balina grūti aizsniedzamas vietas. Lietošanas mehānika ir tāda pati kā iepriekšējos divos gadījumos – ielej, nomazgā, atjauno.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

Vai ir iespējams atšķaidīt želeju ar ūdeni, lai būtu ekonomiskāk

Samazinot šķidruma koncentrāciju, jūs samazināsiet tā efektīvo iedarbību, tas ir likums, kas attiecas uz visiem mājsaimniecības produktiem. Pamatojoties uz to, jāsaprot, ka, atšķaidot želeju trauku mazgāšanai ar ūdeni, jūs nevis ietaupāt naudu, bet gluži pretēji – vēl vairāk izšķērdējat mazgāšanas līdzekli.

Atšķaidot līdzekli, jūs “piesaistāt” vēl vienu bīstamību – mazgāšanas līdzekļa efektivitāte cīņā ar baktērijām un mikrobiem samazinās, kas savukārt var izraisīt vēl nepatīkamākas sekas, kas radīs vēl lielākus izdevumus.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru