99 % saimnieču to nezina: 3 paņēmieni, kā pavisam ekonomiski novērst tualetes smaku

Nepatīkamu smaku problēma skar gandrīz katru cilvēku ar tādu civilizācijas labumu kā vannas istaba. Tāpēc noskaidrojām, kā likvidēt nepatīkamās smakas tualetē.

Kā atbrīvoties no urīna smakas tualetē – dzīves gudrība

Ja esat sapratuši, ka krāni ir darba kārtībā, ventilācija un drenāža ir kārtībā, tad viss ir atkarīgs no tā, kā jūs tīriet savu tualeti. Lai tualete saglabātu patīkamu smaržu, jums ir pastāvīgi jāuzrauga tualetes stāvoklis.

Mājdzīvnieku īpašniekiem ir noteikums regulāri tīrīt kaķu pakaišu kastīti, negaidot, kamēr tur būs kalni slapju pakaišu, ko mājdzīvnieks noteikti izkaisīs pa dzīvokli. Turklāt, ja jūsu kaķis (vai kaķene) nebūs apmierināts ar tualetes stāvokli, dzīvnieks sāks “iet” uz puķēm. Autiņš, kas bieži tiek likts maziem suņiem, jāmaina vairākas reizes dienā.

Tālāk varat apbruņoties ar papildu līdzekļiem – gaisa atsvaidzinātājiem aerosolu veidā, plastmasas tualetes oderējumiem un pat paciņu aromātiskajiem maisiņiem (tos ērti piestiprināt pie sienas vai skapīša). Labāko līdzekli pret smaku tualetē jūs noteiksiet paši, taču labāk ir cīnīties ar problēmu no visām pusēm.

Pārsteidzoši, ka pat smaržojošs tualetes papīrs rada pārmaiņas, piepildot telpu ar patīkamu aromātu. Turklāt tas ir daudz patīkamāks ķermenim nekā pelēkais “smilšpapīrs”, lai gan maksā vairāk.

Lasi vēl: Trauku mazgāšanas želejas patēriņš samazināsies uz pusi: pievienojiet tikai vienu sastāvdaļu

Kā likvidēt smaku tualetē bez atsvaidzinātāja – tautas metodes

Pieredzējušas saimnieces stāsta, ka tīrīšana vannas istabā ir viltīgs darbs, jo pat viens izlaists centimetrs var visu izšķirt. Piemēram, reti kurš zina, ka tualetes poda stiprinājumi uz sevis uzkrāj milzum daudz baktēriju. Tieši šīs detaļas ar laiku kļūst par smakas avotu, un ne visi tās izmazgā. Ticiet man, kad jūs rūpīgi iztīrīsiet stiprinājumus, nepatīkamā smaka uz ilgu laiku pazudīs.

Vēl viens padoms, kā ātri atsvaidzināt gaisu tualetē, ir izmantot citrona un dzeramās sodas pastu. Abas sastāvdaļas jāsajauc līdz biezas putras konsistencei, jāuzklāj uz sūkļa un ar šo maisījumu jānosedz tualetes pods. Atstājiet to uz 20-30 minūtēm, pēc tam visu noskalojiet ar ūdeni un noslaukiet ar papīra dvieļiem. Šāds tautas līdzeklis atstāj aizsargplēvi, pateicoties tai, baktērijas neizplatās uz sanitārajiem priekšmetiem, tāpēc nerodas nepatīkama smaka.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

Papildus nomazgājiet sienas ar etiķa, ūdens un ēteriskās eļļas šķīdumu. Tikai retais par to aizdomājas, bet sienas (pat flīzētas sienas) var absorbēt smakas. Ja tualete kāda iemesla dēļ ir kļuvusi par sliktas smakas epicentru, visas virsmas to jau ir uzsūkušas, un jums tās ir jāatvēsina.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru