Top-3 galvenie siderāti: nogurusi augsne kļūs auglīga, bet kaitēkļi un nezāles pazudīs

Pēc ražas novākšanas daži dārzkopji nesteidzas mēslot augsni, kas nozīmē tās auglības samazināšanos. Īpaši noplicināta zeme ir pēc kartupeļu stādīšanas, kas paņem daudz derīgo vielu.

Vienkāršākais veids, kā atjaunot auglību, ir sēt siderātus. Tie samazina augsnes nogurumu, uzlabo tās struktūru un bagātina to ar kāliju, fosforu un slāpekli.

Ja siderātus sēj rudenī, šādu augu zaļā masa ziemā un agrā pavasarī sadalās augsnes virskārtā, bagātinot to ar nepieciešamajiem mikroelementiem.

Pieredzējuši dārzkopji dārzā stāda vairākus pārbaudītus siderātus. Tie ne tikai uzlabo augsnes struktūru, bet arī atbaida kaitēkļus un nomāc dažu nezāļu augšanu.

Baltās sinepes

Viens no populārākajiem siderātiem. Bagātina augsni ar fosforu, slāpekli un kāliju, efektīvi cīnās ar nezālēm. Sinepju lapās esošās ēteriskās eļļas atbaida dažādus kaitēkļus.

Lopbarības redīsi

Tās spēcīgā sakņu sistēma irdina un nosusina augsni. Ražo lielu daudzumu zaļās vielas. Satur ēteriskās eļļas, tāpēc lieliski cīnās pret kaitēkļiem.

Lasi vēl:Kā uzglabāt smaržas, lai tās nesabojātos: tās gadiem ilgi būs kā jaunas

 

Pavasara rapsis

Ātri dīgst, normalizē augsnes skābumu. Tā ēteriskā eļļa atbaida kaitēkļus. Cīnās pret patogēniem un puvi. Lieliski sagatavo augsni tomātu, paprikas, kabaču un kartupeļu audzēšanai.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru