Tēta meita: 1 slēptais iemesls, kāpēc esat nelaimīga savā laulībā un nemīlat savu vīru

Gandrīz katra sieviete agrāk vai vēlāk saskaras ar attiecību problēmām. Īpaši, ja viņa cieš no “tēta meitas” sindroma.

Psiholoģe Marta Frankla pastāstīja, kā atpazīt atkarību no vecākiem un sākt cienīt savu partneri.

Speciāliste paskaidroja, ka “tēta meitas” bieži tiek uzskatītas par īpaši mīlētām un izlutinātām meitenēm. Parasti šādām sievietēm bērnībā bija ļoti uzticīgas, ciešas attiecības ar tēvu.

No savas prakses pieredzes speciāliste secināja, ka aptuveni 40% gadījumu, kad pāri vēršas pie viņas pēc palīdzības, problēmas sakne lielā mērā slēpjas “tēta meitas” sindromā.

“Tas šķiet skaists stāsts, taču, kad šīs meitenes izaug, viņām ir grūtības veidot attiecības. Vai nu viņas bieži paliek vienas, jo visi vīrieši nav viņu cienīgi, un līdz savam ideālam – tētim, viņi neaizsniedzas. Vai arī šāda meitene apprecas, bet neciena savu vīru, viņa nemitīgi izjūt dziļu vilšanos viņā, jo nemitīgi salīdzina viņu ar tēti, un tētis vienmēr izrādās labāks,” skaidroja Frankla.

Lasi vēl: 6 bieži lietotas frāzes, ko nekad nevajadzētu teikt savam partnerim: tas sabojās attiecības

Tomēr ar šādu problēmu tomēr ir iespējams tikt galā. Pirmais, ko vajadzētu darīt, ir izkļūt no trijstūra ar vecākiem un ieņemt savu kā bērna vietu.

“Tiesa, tas ir grūti, jo šķitīs, ka tu zaudēsi savu nozīmību, svarīgumu ģimenē un varu, taču rezultātā tu atradīsi savu patieso brīvību un laimīgas attiecības ar savu vīrieti,” rezumē psiholoģe.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru