Tas ir negaidīti: 7 pārtikas produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst turēt ledusskapī

7 pārtikas produkti, kurus nevar uzglabāt ledusskapī – neierasti varianti

Ja iemesli, kāpēc dārzeņi vīst ledusskapī, ir diezgan paredzami, tad nav tik viegli uzminēt, kāpēc daži citi pārtikas produkti tur neiederas. Piemēram, aukstums un mitrums kaitē maizes izstrādājumiem. Tie izraisa maizes klaipu novecošanu un izžūšanu ātrāk, nekā vēlams, un tā ir atbilde uz jautājumu, kāpēc maizi nevajadzētu uzglabāt ledusskapī.

Ledusskapī nav vietas arī dažām mērcēm, kuras noteikti daudzi cilvēki atradīs ledusskapja durvju plauktos. Medus no aukstuma kristalizējas un sacietē, zaudē garšu un pārvēršas par masu, ko nevar paņemt ar karoti. Karstās mērces ledusskapī zaudē savu konsistenci un garšu. Abas vislabāk uzglabāt istabas temperatūrā.

Kečups, sinepes un sojas mērce noslēgtos, hermētiskos iepakojumos bez ledusskapja nesabojājas, bet sasalšanas dēļ var zaudēt garšu. Pēc atvēršanas tās jānovieto ledusskapī, ja tāds ieteikums ir norādīts uz iepakojuma.

Ledusskapī nav vietas arī dažādām augu eļļām. Aukstumā tās sabiezē un kļūst duļķainas. Šādā gadījumā tās joprojām var ēst. Taču no šī nepatīkamā efekta var viegli izvairīties, vienkārši uzglabājot eļļas vēsā, tumšā vietā, prom no tiešiem saules stariem un karstuma.

Zemesriekstu sviests ledusskapī pārvēršas akmenī un vairs nav piemērota uzziešanai uz grauzdiņiem. Lai pasargātu produktu no bojāšanās, uzglabājiet to pieliekamajā, kur nav tik silts un prom no saules.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 62%

0%

Noteikti nav laba ideja sūtīt kafiju uz ledusskapi. Kafijas pupiņas no ledusskapja piesūksies ar mitrumu un visādām smakām, un smaržīgais dzēriens pārvērtīsies par briesmīgu dzērienu. Uzglabājiet to hermētiskā traukā vēsā, sausā un tumšā vietā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru