Tas ir negaidīti: 7 pārtikas produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst turēt ledusskapī

Iestājoties siltam laikam, intuitīvi gribas pēc iespējas vairāk produktu nosūtīt ledusskapī. Šķiet, ka siltā virtuvē tie sabojātos vienā mirklī, taču patiesībā ledusskapis ir vieta, kur daudzi pārtikas produkti var novīst, sapūt vai vienkārši zaudēt savu izskatu un garšu daudz ātrāk nekā istabas temperatūrā.

Kuriem produktiem nav vietas ledusskapī, lasiet turpinājumā.

Pie tiem, ko nevar uzglabāt ledusskapī, viennozīmīgi nepieder tomāti. No aukstuma tie zaudē garšu, kļūst mīksti, tiek izjaukta konsistence – pat saldēti tomāti pārvēršas par putru. Uzglabājiet tos istabas temperatūrā, prom no tiešiem saules stariem, un tie ilgāk saglabāsies svaigi.

Ledusskapis kaitē arī kartupeļiem. Nosūtot tos ledusskapī, nevis vēsā, tumšā vietā ar labu gaisa cirkulāciju, tajos palielināsies cietes un cukura saturs, kas padarīs tos graudainus un saldus.

Ir vairāki iemesli, kāpēc sīpolus nedrīkst uzglabāt ledusskapī. Pirmkārt, šis aromātiskais dārzenis, līdzīgi kā ķiploki, ledusskapī var uzsūkt mitrumu un kļūt mīksti vai sapelējuši. Otrkārt, tas var pasliktināt citu blakus uzglabājamo pārtikas produktu garšu un smaržu. Šāds efekts diez vai kādu iepriecinās. Sīpolus labāk uzglabāt vēsā, sausā un labi vēdināmā vietā.

Mazāk acīmredzami ir iemesli, kāpēc gurķus nevajadzētu glabāt ledusskapī. Šis dārzenis ne tikai ātrāk bojājas ledusskapī, bet arī ārkārtīgi negatīvi reaģē uz kaimiņattiecībām ar dažiem ledusskapī esošiem produktiem, kļūst rūgts un dzeltens. Gurķi jāuzglabā vēsā, sausā vietā, bet ne ledusskapī, tad tie nebūs rūgteni.

Lasi vēl: Pār šīm zodiaka zīmēm jau šajā nedēļas nogalē velsies veiksmes vilnis

Kādus augļus nedrīkst uzglabāt ledusskapī un kāpēc?

Banānus un avokado nevar turēt ledusskapī. Tos labāk uzglabāt istabas temperatūrā, līdz tie ir pilnībā nogatavojušies, un tikai tad, ja nepieciešams, sūtīt tos uz ledusskapi.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

Arī citrusaugļi, melones un ananāsi var neizturēt ceļojumu uz ledusskapja plauktu. Glabājot aukstumā, tie zaudēs savu garšu un konsistenci. Vislabāk tos uzglabāt istabas temperatūrā, līdz tie ir nogatavojušies, un tad uzreiz patērēt.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru