Stingri noteikumi: no pulkstens 1 naktī – 3 naktī obligāti ir jāguļ.

Ja jūs neguļat laika posmā no pulksten 23 līdz 1 naktī, tad no tā cietīs jūsu dzīves spēks, kā arī nervu un muskuļu sistēmas. Sekas – vājums, pesimisms, savārgums, apetītes mazināšanās, smagums ķermenī, psihiska un fiziska sadrumstalotība. Šīs parādības, kā likums, sajūtamas nekavējoties.

Prānas darbība mūsu organismā ir saistīta ar nervu sistēmu, tāpēc pēdējā ar laiku sāks  ciest arī tā. Sekas ir ārkārtīgi nepatīkamas un bīstamas – tiek zaudēta visa organisma dzīvībai svarīgo funkciju līdzsvara regulācija, kas izraisa imunitātes samazināšanās un hronisku slimību attīstību. Ja arī tālāk tiks traucēts dienas režīms, tad sekas var parādīties kā spēcīgas izmaiņas nervu sistēmas, kā arī iekšējo orgānu darbībā.

No pulksten 1 līd 3 no rīta arī obligāti vajag gulēt, pretējā gadījumā cieš cilvēka emocionālie spēki. Visdrīzākās sekas – pārlieku liela aizkaitināmība, agresivitāte, antagonisms. Šo noteikumu pārkāpšanas gadījumā notiek spēcīga emocionāla iztukšošanās, un var sākties histērijas lēkmes. Tālākās sekas – pakāpeniska maniakāli-depresīvās psihozes attīstīšanās, tas ir, cilvēks kādu laiku ir ārkārtīgi uzbudināts, un pēc tam iekrīt dziļā depresijā. Pakāpeniski samazinās pasaules uztveres asums caur dzirdi, tausti, redzi, ožu, kā arī samazinās garšas receptoru aktivitāte.

Daži vārdi par saprātīgumu. Saprātīgums – tā ir cilvēka spēja saprast spēkus, kas pastāv ap mums un kas ietekmē mūsu dzīvi. Saprātīgs cilvēks saprot, ka ir laiks, laika spēks, tāpēc visu cenšas izdarīt laicīgi, tik, cik likteins viņam to ļauj.

To, kurš negribēja draudzēties ar laiku, dzīve ieliks tādos rāmjos, ka cilvēks laicīgi nevar pagulēt – nakts darbs, grūti laicīgi iemigt, traucē televizors aiz sienas vai citi cilvēki utt. Ja tāda situācija patiešām notiek, tad to izmainīt mēdz būt ļoti sarežģīti, bet ir viena laba metode. Un tagad mēs parunāsim par to, kā likvidēt šīs ilggadējo dienas režīma traucējumu sekas.

Tā kā cilvēka vēlmes ir milzīgs spēks, tad, ja pastāvīgi vēlēties mainīt savu dienas režīmu, tad pēc kāda laika cilvēks iegūst šo iespēju. Ja vēlēšanās bijusi patiesa un spēcīga, tad atrodas spēks, kā šo iespēju izmantot. Ir tikai viens veids, kā stiprināt šo vēlmi – komunikācija ar cilvēkiem, kuri jau ir uzkāpuši uz pareizā ceļa un ievēro dienas režīmu. Uzmanīga un mierīga klausīšanās tādos cilvēks rada pārmaiņas prāta, kas sniedz entuziasmu mainīt itin visu arī savā dzīvē.

Visi pārējie paņēmieni likvidēt dienas režīma traucējumu sekas ir nesaprātīgi, un noved tikai pie tālākām nepatikšanām. Ir muļķīgi kliegt uz kaimiņu vai mājiniekiem, cerot, ka viņi izslēgs televizoru vai pieklusīs, un turklāt nepavisam nedomās par jums sliktu. Ir nesaprātīgi pamest nakts darbu, ja nav citu ienākumu gūšanas avotu. Vajag mierīgi uztvert situāciju kā paša nesaprātības sekas rezultātu, un visiem spēkiem vēlēties izmainīt situāciju uz labo pusi.

Saskaņā ar Vēdām, visi cilvēki, kuri ir ap mums, atspoguļo mūsu grēkus, ko esam pieļāvuši pagātnē. Dzīve ir iekārtota tā, lai mēs dzīvotu un komunicētu ar tiem cilvēkiem, kuri var atgriezt mums visu to slikto un labo, ko mēs kādreiz darījām attiecībā pret citiem, tai skaitā arī iepriekšējos iemiesojumos.

Kad cilvēks vēlas labāku dzīvi un nevienu nevaino par savu grūto likteni, necenšas ar varu pārveidot citus cilvēkus, viņš pakāpeniski atstrādā savu slikto likteni, un viņa iespējas dzīvot laimīgāk ar katru dienu arvien palielinās. Bet kas attiecas uz nelabvēlīgiem faktoriem, kuri traucēja progresēt pašu slikto darbu spēkam, tad tie pakāpeniski vājinās un ar laiku pazūd pavisam.

Avots:

Abiem.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru