Šovasar jūs neatpazīsiet savu dārzu: atjaunojiet ziedus ar šiem līdzekļiem, kas ļauj ietaupīt naudu

Jūsu rozes, hortenzijas un peonijas priecāsies un dāvās sulīgus ziedus.

Viss, kas jums ir jādara, lai jūsu puķu dārzs priecētu fenomenāliem ziediem, ir izmantot pavisam vienkāršus un lētus līdzekļus kā dabīgo mēslojumu.

Rozēm banānu mizas

Rožu krūmi ziedēs neticami sulīgi, ja sagatavosiet tiem banānu mizu tinktūru. Tas viss tāpēc, ka šiem augiem nepieciešams banānos esošais kālijs.

Sagatavot šādu mēslojumu ir ļoti vienkārši. Ņemiet vienu litru ūdens, izšķīdiniet tajā 2 tējkarotes sodas un pievienojiet sasmalcinātu viena banāna miziņu. Tā jūs izskalojat visas ķimikālijas, kas tiek izmantotas augsnes apstrādei.

Hortenzijām kafijas biezumi

Kafijas biezumus nekad nedrīkst izmest. Tie satur aptuveni 2 % slāpekļa, kā arī kalciju, kāliju, magniju un dzelzi. Tas viss noder hortenzijām, rododendriem, acālijām un magnolijām.

Kafijas biezumus var izmantot arī zem mellenēm un burkāniem. Atlikumus vienkārši uzberiet uz zemes zem krūmiem. Varat arī pagatavot īpašu mēslojumu. Uz 10 litriem silta ūdens ņem vienu tasi kafijas biezeni, dažas stundas notur un tad izlej uz auga.

Lasi vēl: Nekad nevajadzētu noslaucīt viedtālruņa ekrānu ar šīm lietām: tam ir nopietns iemesls

Peonijām – raugs un maize

Peoniju speciālisti iesaka barot ar maizes uzlējumu divas reizes gadā: pavasarī un vasarā. Lai sagatavotu mēslojumu, jāņem rupjmaizes atliekas, tās jāsagriež kubiņos un jāmērcē spainī ar ūdeni. Papildus var sūtīt turpat sasmalcinātu pieneni vai nātri. Lai notiktu fermentācijas process, maisījums jāatstāj uz nedēļu.

Un, lai pagatavotu rauga barību, ņem 200 g svaiga produkta, litru silta ūdens, un, kad maisījums izšķīst, to vēl atšķaida 10 litros ūdens. Šāds sastāvs ir piemērots jebkuram augam (izņemot ķiplokus, sīpolus un kartupeļus). Bet visvairāk tas “patīk” peonijām.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru