Smieklu pozitīvā ietekme uz veselību

Visiem cilvēkiem patīk komunicēt ar jautriem cilvēkiem un pavadīt laiku viņu tuvumā. Zinātnieki jau ir pierādījuši, ka smiekli ir lipīgi.

Patiešām, izdzirdot jautrus toņus, cilvēka smadzenes kā skaņotājs uztver smieklu vilni un sāk raidīt tādu pašu pozitīvisma vilni.

Šodien mēs mēģināsim noskaidrot, kā ir noderīgi smiekli un kāpēc ir vērts biežāk pievērsties šai brīnišķīgajai nodarbei?

Medicīnas viedoklis uz šo jautājumu raugās kā uz lielisku Vese***as uzturēšanas un slimību profilakses līdzekli. Jo ilgāk un intensīvāk smejas, jo vieglāk organismā veidojas antivielas, kas pretojas dažādām infekcijām.

Endorfīns, prieka hormons, ko izraisa smiekli, veicina vispārēju garastāvokļa uzplaukumu un uzlabošanos. Tāpat kā fiziskās aktivitātes, smiekli uzlabo As**s plūsmu uz smadzenēm un samazina kortizola un adrenalīna līmeni.

Smiekli ir ļoti nozīmīgi arī elpošanas sistēmas darbībai. Pastāv atšķirības starp normālu elpošanu un elpošanu smieklu laikā – elpojot smieklu laikā, ieelpa – dziļa un gara, bet izelpa – intensīva un īsa, kā rezultātā plaušās ir pilnīgi brīvs gaiss un tajās ir vairākkārt palielināta gāzu apmaiņa.

Piemēram, japāņu ārsti, pateicoties smiekliem, ir diezgan veiksmīgi izārstējuši tuberkulozes slimniekus. Lai ar smieklu palīdzību attīrītu plaušas, viņi izvēlas vietu brīvā dabā un ūdens avota tuvumā.

Smiekli, tāpat kā fiziskās aktivitātes, veicina vispārējo fizisko veselību. 15 minūtes vingrinājumu uz trenažiera ir līdzvērtīgas 1 minūtei smieklu. Zinātnieki ir pierādījuši faktu, ka jautri un dzīvespriecīgi cilvēki par 35 % retāk cieš no sirdslēkmēm.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru