Šī pasaka par krupi aizstās psihologa konsultāciju

Dažreiz viena neliela pasaka var aizstāt 10 konsultācijas. Šis ir tāds pats gadījums.

Lasi vēl: “Selfiji” ir oficiāli atzīti par psihiskas slimības pazīmi

Meitene skrēja saulē pārpildītā pļavā. Viņai mugurābija balta mežģīņu kleita, rozā lencēm uz cirtiņām, un viņa rokās turēja tīklu tauriņu ķeršanai. Viņai bija jautri un labi. Un tad, uz lielas zaļas dadža lapas, viņa ieraudzīja milzīgu krupi, kas klāts ar kārpām.

“Kāds atbaidošs krupis,” meitene teica ar pretīgumu.

“Khe-khe,” Krupis noklepojās. “Vai tu zini, ka esmu apburts princis?”

“Tas nevar būt,” Meitene teica neticīgi.

“Tā patiešām ir taisnība,” apstiprināja krupis. – Ļaunā ragana nobūra mani un manu lielo valstību. Es esmu jauns, skaists un bagāts. Ja Tu mani atbursi, es ņemšu tevi kā sievu, un mēs dzīvosim laimīgi. Es tevi nēsāšu uz rokām un dāvināšu ziedus katru dienu.

“Un kā Tevi atburt?” Jautāja meitenei.

“Tas nav viegli, jo ļaunā ragana ir uzlikusi sarežģītu lāstu.” Tev mani jāņem līdzi savās mājās, lai es gulētu tavā mīkstajā gultā un tev katru dienu mani jāskūpsta. Barot no karoti un izvest pastaigāties. Un tad viss notiks. Vienu rītu Tupamodīsies blakus skaistam princim nevis neglītam krupim. Un Tava dzīve būs laimīga un mierīga.

Meitene aizrautīgi klausījās krupī. Viņa paskatījās uz ādas, kas klāta ar kārpām, milzīgām, izspiedušām acīm, šaurās mutes spraugu, bet redzēja garu, stingru vīru ar melniem matiem un viltīgu zaļu acu skatienu. Viņa ieraudzīja sevi viņam blakus – brīnišķīgā baltajā kleitā skaistajā pilī dzirdot mīlas vārdus …

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru