Seši sirdslēkmes simptomi, kurus var novērot tikai sievietēm. Šīs zināšanas var glābt jums dzīvību!

Sāpes mugurā, rokās, sprandā vai žoklī
Šeit viss ir daudzreiz sarežģītāk: sāpes var rasties abās rokās, mugurā, plecos, sprandā, žoklī vai pat vēdera augšējā daļā (ne zemāk par nabu). To var ļoti viegli norakstīt arī uz nogurumu vai arī sāpēm kaulos.
Taču vienmēr atcerieties, ka sāpju iemesls var būt pat daudz briesmīgāks un nopietnāks. Šādas sāpes (muguras, plecu un žokļa rajonā) ir ļoti izplatīts infarkta simptoms vai arī pirms infarkta brīdinātājs.
Sāpes vēderā
Sirdslēkmes priekšvakarā iespējams just sāpes vēderā, kuras ļoti bieži mēdz jaukt ar pārtikas saindēšanos, gripu, vai jebkādu citu kaiti.
Reizēm sievietes izjūt spiedienu vēdera zonā, kas bieži vien pēc sajūtām pielīdzināms ļoti spēcīgai smaguma sajūtai.
Elpas trūkums, slikta dūša vai reiboņi
Šie trīs simptomi ir uzticami sirdslēkmes pavadoņi. Ja šos simptomus izjūtat kombinācijā ar citām kaitēm, nekavējoties vērsieties pie ārsta pēc palīdzības. Sievietes, kuras ir piedzīvojušas infarktu, stāstīja, ka elpa esot aizsitusies tik traki, it kā viņas tikko būtu beigušas skriet. Lai gan tajā brīdī viņas bija gulējušas nekustīgi.

Lasi vēl: Lūk, kādas auto detaļas ir jau laikus jāiegādājas pirms lietota auto pirkšanas! Arī ja tā ir dzīta no ārzemēm…
Pārmērīga svīšana
Sieviešu vidū viens no visizplatītākajiem simptomiem ir pārmērīga svīšana. Pacientes parasti domā, ka tas saistāms ar neseniem pārdzīvojumiem vai stresu.
Taču atcerieties: ja jums agrāk nekas tamlīdzīgs nav bijis, nekavējoties vērsieties pēc palīdzības pie ārstiem.
Pastiprināts nogurums
Ja pat pēc ilgas atpūtas jūtaties stipri nogurušas un nevarat veikt pat visparastākās darbības (piemēram, aiziet uz vannas istabu), tas ir ļoti nopietns signāls.
Izturības izmaiņas dažādu ikdienišķu darbību veikšanā arī ir satraucošs brīdinājuma signāls. Ja pēkšņi jums ir drausmīga aizdusa pēc pievarēta viena stāva pa kāpnēm, lai gan agrāk jums tas nesagādāja ne mazākās problēmas, tad pienācis īstais laiks satraukties par savu sirds un As**svadu veselību.

Riska faktori:
– Vecums ir viens no galvenajiem riska faktoriem sirdslēkmju gadījumā. Visbiežāk infarkts ir sievietēm vecumā pēc 55 gadiem.
– Paaugstināts holesterīna līmenis asinīs vai ateroskleroze. Šo apstākļu gadījumā palielinās trombu risks, kas var izraisīt sirdslēkmi.
– Diabēts.
– Hipertonija.
– Taukainas un treknas pārtikas lietošana uzturā.
– Aptaukošanās.
-Smēķēšana.
– Fizisko aktivitāšu neesamība.
– Stress.
– Ģenētiskā predispozīcija. Tiem, kuru radinieki ir piedzīvojuši sirdslēkmi, ir daudz lielāka iespēja arī tādu piedzīvot.

Ko nedrīkst darīt sirdslēkmes gadījumā?
Ja jūtat sirdslēkmes simptomus, tad:
– Neatlieciet ārsta izsaukšanu. Pat tad, ja jums liekas, ka tūdaļ paliks labāk, atcerieties, ka drošs paliek nedrošs.
– Nedodieties uz Slim**cu vieni paši. Jums nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība. Ja jūs būsiet pie stūres, riskējat iekļūt avārijā.
– Neprasiet draugiem vai radiem jūs aizvest – neatliekamā medicīniskā palīdzība tomēr ir ātrāka.
– Neignorējiet savas izjūtas. Nebaidieties izrādīt paniku. Jebkuru no šiem simptomiem vienmēr labāk pārbaudīt.

Lūgums dalīties ar šo rakstu ar pēc iespējas vairāk cilvēkiem!

 

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru