Pieredzes bagāta puķkope pastāstīja, kas jādara, lai kalanhoje ziedētu visu gadu

Noteikti daudziem ir šis gaišais, skaistais un ziedošais puķupods ar rozā, sarkaniem, dzelteniem un pat baltiem ziediem. Tomēr dažreiz kalanhoje pēkšņi pārstāj ziedēt vienreiz un uz visiem laikiem. Iemesli var būt ļoti dažādi! Šodienas rakstā noskaidrosim, kā rūpēties par kalanhojes augu, lai tas ziedētu visu gadu!

Kā kopt kalanhojes augu

Kalanhoje ir daudzu iecienīts istabas augs, un tas viss tāpēc, ka šis augs ir nepretenciozs. To pārdod visu gadu: gan ziemā, gan vasarā. Šis ir dienvidu logu augs. Kalanhoje zied visu gadu, ja par to pareizi rūpējas.

Ziedošo kalanhoji ziedēšanas periodā nekādā gadījumā nedrīkst pārstādīt citā podā. Jums jāgaida, līdz ziedēšana ir beigusies.

Labāk, lai kalanhojes augsne ir nedaudz sausa, nekā augs ir pārliets. Laistīšanai jābūt mērenai – reizi nedēļā.

Viens no iemesliem, kāpēc kalanhoje sāk izbalēt un vīt, var būt nepareiza augsne. Poda apakšā ir jāieklāj drenāžas slānis. Šāda augsne ir piemērota gan kaktusiem, gan sukulentiem, jo ​​kalanhoje ir sukulents.

Šo augu var novietot gan guļamistabā vai bērnistabā, gan virtuvē. Jebkur, ar nosacījumu, ka tur ir spilgta saules gaisma.

Kalanhojes ziedēšanas noslēpums ir ļoti vienkāršs – tā ir pareizā atzarošana. Noņemiet noziedējušos ziedus un lapas. Jūs nevarat ļaut kalanhojei aizaugt. Un, lūdzu, nebaidieties apgriezt šo ziedu, jo kalanhoje ļoti labi panes atzarošanu. Tas, gluži pretēji, stimulē tās ziedēšanu, bet, ja augs sāk augt uz augšu, tas var novest pie ziedēšanas pārtraukšanas.

Kad kalanhoje ir noziedējusi, dodiet tai miera periodu. Nogrieziet kātu augšdaļu, lai atstātu nelielu krūmu. Mazāk laistiet un pārtrauciet mēslošanu.

Lasi arī: https://tribine.baltic-course.com/3-izcilu-un-nebijusu-recepsu-izlase-ka-padarit-mazsalitos-gurkus-kraukskigus-un-aromatiskus/75253

Ja spīd ļoti spoža vasaras saule, tad nolieciet puķupodu nedaudz tālāk no loga. Temperatūrai naktī jābūt vēsākai nekā dienas laikā, bet ne vairāk kā 25 grādi.

Tad jums ir jāsamazina dienas gaismas laiks uz mēnesi. Gaisma ir nepieciešama apmēram 10 stundas dienā. Kad mums ir vasara, dienā ir apmēram 16–17 gaismas stundas. Saule spīd ilgi. Bet jums ir jādod kalanhojes augam tikai 9-10 stundas.

Tiek uzskatīts, ka kalanhojes augam ir spēja attīrīt gaisu telpā, iznīcinot kaitīgās baktērijas. Turklāt augs saviem īpašniekiem piešķir spēku un sparu, palīdzot pamosties.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru