Pasaulē lielākā ķirbja autors sniedza 5 padomus dārzeņu audzēšanai

Nodrošiniet pareizos apstākļus

Ļoti svarīga nianse, kā izaudzēt milzīgu ķirbi, ir nodrošināt dārzeņiem pietiekami daudz vietas, ūdens un saules gaismas. Virziet ķirbju dzinumus tā, lai vietā, kur tie aug, būtu daudz vietas un tā būtu labi apgaismota.

Lai izaudzētu lielu ķirbi, lauksaimnieks iesaka augu barot ar mēslojumu, kas gatavots no zivju atkritumiem un jūras aļģēm. No minerālvielām dārzeņiem visvairāk nepieciešams kālijs.

Apputeksnēšana ar rokām

Pirmie jaunie ķirbji uz vīnogulāja parādīsies ap jūniju. Tam būs spilgti dzeltens sievišķais zieds. Kad tas uzziedēs, dārzeņi ir jāapputeksnē.

Nogrieziet augstāko vīrišķo ziedu citur uz vīnogulāja un noņemiet ziedlapiņas, lai atklātu kātni. Pēc tam ieberiet izkliedējot dzeltenos putekšņus. Tas ievērojami uzlabos dārzeņa ražību.

Ķirbju laistīšana

Pārliecinieties, ka augošais ķirbis ir labi pakļauts saules gaismai un tam ir pietiekami daudz ūdens. Dārzeņus laistiet ar 10 litriem ūdens dienā vai 15 litriem īpaši karstā laikā.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 62%

0%

Jūs redzēsiet, ka augļi katru dienu strauji palielināsies. Pēc tam atliek tikai novākt lielu ķirbi.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru