Kādā attālumā stādīt gurķus atklātā zemē

Pareizs attālums starp gurķiem nodrošina pietiekami daudz vietas, lai augi varētu augt, attīstīt saknes un saņemt gaismu.

Ja gurķus stādīs tuvu viens otram, tie sacentīsies par dzīves telpu, nevis normāli attīstīsies un veidos augļus. Blīvi stādījumi var izraisīt arī ātru infekcijas slimību izplatīšanos, samazināt augu imunitāti un daudz tukšu ziedu.

Kādā attālumā stādīt gurķus horizontālās audzēšanas laikā

Optimālais attālums starp gurķiem horizontālā audzēšanā ir 30-50 cm. Izveidojiet aptuveni 2 cm dziļu rievu un tajā iesējiet dažas sēklas. Tieši šis attālums ļaus katram krūmam saņemt pietiekami daudz gaismas un barības vielu.

Gurķu kopšanas, augsnes apstrādes un ražas novākšanas ērtībai attālums starp krūmu rindām tiek atstāts aptuveni 70-100 cm.

Lasi vēl: Pasaulē lielākā ķirbja autors sniedza 5 padomus dārzeņu audzēšanai

Kādā attālumā stādīt gurķus vertikālajā audzēšanas metodē

Šī audzēšanas metode ietver dažādu veidu balstu izmantošanu, uz kuriem attīstīsies kultūra. Tas var būt izstieptas auklas vai speciāls rāmis. Šādai audzēšanai optimālais attālums starp augiem rindā ir 40-60 cm.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 72%

0%

Šāds attālums ļaus katram augam nodrošināt pietiekami daudz vietas auga attīstībai un augļu veidošanai. Starp rindām ērtai kopšanai un ražas novākšanai atstājiet aptuveni 120-150 cm.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru