Neeksperimentējiet ar bērniem! Izlasiet un uzziniet, kā pareizi cīnīties ar augstu temperatūru

Noteikumi paaugstinātas ķermeņa temperatūras gadījumā:

Lasi vēl: Riebīgs un rupjš horoskops par katru zodiaka zīmi – kā naglai pa galvu!
Izveidojiet piemērotu vidi bērnam – telpā jābūt pavēsi, bērnam jābūt silti apģērbtam.
Dzeršanas režīms – 100 ml uz katra ķermeņa kilogramu.
Medikamenti – ibuprofēns, paracetamols. Sveces iedarbojas ilgāk, bet sīrupos ir daudz ķīmisko vielu. Nejauciet mililitrus ar miligramiem. Lietošanas devu norāda ārsts, farmaceits, vai arī tas tiek norādīts uz iepakojuma. Bērniem noteikti nevajadzētu dot analgīnu, aspirīnu, nimesulidu.
Normāls bērna stāvoklis paaugstinātas ķermeņa temperatūras gadījumā – pēc taustes bērns ir karsts, sarkanīga vai rozīga ķermeņa nokrāsa. Ja bērna āda ir bāla, ir drebuļu un ekstremitātes ir aukstas – nepieciešams pieņemt ārkārtējus mērus: sildiet ekstremitātes un sauciet neatliekamo medicīnisko palīdzību.
Lai nenoindētu bērnu, nekādā gadījumā neiesmērējiet viņu ar etiķi vai spirtu. Nav pieļaujama mitra un vēsa gultas veļa, sildītāji ar ledu, aukstas klizmas – tas viss nesniedz vajadzīgo rezultātu un ārēji samazina temperatūru, balstoties uz As**svadu spazmām, kuras no iekšienes to patiesībā tikai palielina. Tāpat aizmirstiet par tvaika elpošanu, karstām vannām, sinepju vannām.

Lasi vēl: Pareizticīgo baznīcas pagrabā tika atrasta šī meitenīte. Tas ir stāsts, kurš liek drebuļiem skriet pār kauliem…
Ja bērna organisms ir spēcīgs un tam tiek nodrošināti pareizi apstākļi atlabšanai, pats bērns spēs ļoti ātri un veiksmīgi tikt galā ar kaiti. Varat dot medu ar pienu, siltus dzeramos, uzvārīt kakao. Ja gadījumā temperatūra negrasās atkāpties, nepieciešams steigšus doties uz Slim**cu.

Noteikti ņemiet vērā šos ieteikumus un dalieties ar tiem arī ar citiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru