Neaizmirstiet pabarot avenes martā, lai vasarā panāktu strauju ogu augšanu: mēslošanas līdzekļu saraksts

Ievērojot vienkāršus ieteikumus, jūs jau šovasar varat iegūt lielas aveņu ogas.

Lai avenes pabarotu, uzdevumam ir jāpieiet ar pienācīgu rūpību un uzmanību. Tikai tad krūmi sniegs lielu ogu ražu. Pēc pieredzējušu dārzkopju domām, lai iegūtu patiešām eksplozīvu ogu augšanu un aktīvu krūmu attīstību, martā nepieciešams veikt vairākus svarīgus avenēm paredzētus mēslošanas pasākumus.

Slāpekļa mēslojums

Tiklīdz sniegs izkusis, bet pumpuri uz aveņu krūmiem vēl nav sākuši uzbriest, nepieciešams lietot slāpekļa mēslojumu. Pateicoties slāpeklim, notiek aktīva zaļās masas augšana, kas ir ļoti svarīgi pirmajā veģetācijas posmā. Šim nolūkam dārznieki iesaka izmantot amonija nitrātu vai urīnvielu. Aprēķiniet, ka uz 1 kvadrātmetru stādījumu būs nepieciešami 20-30 g mēslojuma.

Kompleksie minerālmēsli

Tiklīdz avenes jau ir sākušas aktīvi augt, augam ir nepieciešami kompleksie minerālmēsli, kas satur slāpekli, fosforu un kāliju. Visi šie elementi ir nepieciešami, lai augs veidotu spēcīgus dzinumus un nākotnē aktīvi ražotu augļus. Mēslojumu ir svarīgi lietot saskaņā ar norādījumiem, bet parasti uz 1 kvadrātmetru ņem 40-60 g.

Organiskie mēslošanas līdzekļi

Neaizmirstiet par organisko mēslojumu, jo īpaši humusu un kompostu. Tie palīdz bagātināt augsni ar nepieciešamajiem mikroelementiem, uzlabo tās struktūru, mitruma saturu un elpojamību. Organiskos mēslošanas līdzekļus var vienkārši izkaisīt ap krūmiem 5-7 cm biezā slānī un pēc tam viegli iejaukt augsnē.

Lasi vēl: Noderīgi triki: kāpēc cepot sīpolus noteikti pievienot sodu

Barošana ar mikroelementiem

Tie palīdz stimulēt ogas un palielina auga izturību pret kaitēm un kaitēkļiem. Dārzkopji iesaka veikt lapu barošanu ar tādiem elementiem kā cinks, bors, mangāns. Mēslojuma šķīdumu var izsmidzināt uz lapām arī aktīvās veģetatīvās augšanas laikā.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 74%

0%

Ievērojot vienkāršus ieteikumus, jūs šovasar varēsiet iegūt lielisku aveņu ražu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru