Mīļie cilvēki, esiet uzmanīgi – Rīgas centrā uzdarbojas jauna tipa Krā***ki, kuri iegūst Jūsu naudu!

Lielu uzmanību sociālajos tīklos piesaistījuši daži ekrānuzņēmumi no Rīgas centrā novietotajām videonovērošanas kamerām, ar ko dalījušies ap 2000 Facebook lietotāji. Tajos diezgan saprotami attēlojas kā gados jauna sieviete, šķiet, izkrāpj naudu no pavecākas kundzes. Viens atgadījums noticis 26.martā, kad Vecrīgā, Vaļņu ielā pie “Amber Queen” plkst. 10:50 kāda sieviete gaišiem matiem, var teikt, izvilināja naudu no kādas pensionāres maka. Vēlams pievērst uzmanību krāpnieces iztrādātajai sistēmai, jo kas līdzīgs var atgadīties jebkuram, īpaši – cilvēkiem gados, kuri, iespējams, izskatās panaivi vai lētticīgi, arī mazaizsargāti. Krāpniece pie šāda cilvēka var pieiet un sākt sarunu.

Ffiksētajos ekrānuzņēmumos redzam, kā viņa pensionārei sāk piedāvāt kaut kādus apģērba gabalus. Dotajā situācija tie tiek ar varu “iesmērēti” un pēc tam pieprasīta samaksa. Lai gan pensionāre atsakās pirkt preces, sieviete tās atpakaļ neņem. Bezpalīdzīgā pensionāre iedod blēdei 5 eiro, tomēr alkatīgajai sievietei ar to nav gana un viņa burtiski “iebāž rokas” pensionāres makā, tai pat laikā “iesmērējot” vēl lupatas, par ko, nepārprotami, kundzītei ir vēl jāmaksā.

Cik noprotams no fotogrāfijām, tad pensionārei varētu būt izmānīti aptuveni 25 eiro. Par šo savādo kaulēšanos mediji sazinājās ar Rīgas pašvaldības policiju (RPP), vēloties noskaidrot vai viņi tiek informēti par galvaspilsētas centrā notiekošo. Kā informēja RPP sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis, tad tieši par šo gadījumu zin gan patrulējošie kārtības sargi Rīgas centrā gan videonovērošanas centra uzraugi.

Tiesa gan Valsts Pol***jas (VP) sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska pauda, ka VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas centrā iecirknī līdz šim vēl nav saņemti iesniegumi par šādiem vai līdzīgiem gadījumiem Vecrīgā. Tomēr Valsts Pol***ja aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un cietušajiem nekavējoties ziņot vēršoties tuvākajā iecirknī vai notikuma brīdī zvanīt Pol***jai 110.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru