Izdzīvojušais no nogrimušā velkoņa: “Dzirdēju kā zivis saēd manus kolēģus”

Kāds 29 gadus vecs nigērietis Harisons Okene izdzīvojis nogrimušā velkonī pēc 2,5 dienu ilgas uzturēšanās ledainā ūdenī 30 metru dziļumā. Velkonis “Jascon 4”, uz kura atradies vīrietis, apgāzies un nogrimis 30 metrus dziļajā jūras gultnē 32 kilometrus no Nigērijas krastiem. Harisons izdzīvojis, jo spējis elpot pateicoties tam, ka ticis iesprostots velkoņa gaisa kabatā. Pašlaik viņš tiek uzskatīts par vienīgo izdzīvojušo kuģa katastrofā, jo kopā uz klāja bijusi 12 cilvēku apkalpes komanda, no kuriem 10 ir atrasti.

Harisons uz velkoņa pildījis pavāra pienākumus un, kā medijiem stāstījis, brīdī, kad kuģis apgāzies, viņš atradies tualetē. Pēc tam zibenīgi devies uz kādu tuvāko gaisa kabatas vietu. Medijiem Harisons stāsta: “Es biju ūdenī pilnīgā tumsā un domāju, ka beigas ir pienākušas. Man likās, ka ūdens turpinās piepildīt gaisa “kabatu”, bet tas nenotika. Es biju tik izsalcis un izslāpis. Jutu, ka mirušie apkalpes biedri atrodas kaut kur tuvumā, jo sajutu smaku, dzirdēju skaņu, kā zivis saēd mirušos ķermeņus,”

Harisons jau bija noturējies 60 stundas jūras dzelmē, kad izdzirdējis klauvēšanu. Tā bija DCN globālā niršanas kompānija, kura uzsāka pazudušo velkoņa apkalpes locekļu meklēšanu un paši izbrīnījās par izdzīvojušo vīrieti: “Mēs gaidījām, ka tā būs mirstīgo atlieku transportēšanas operācija, bet tad Harisons burtiski satvēra otro viņam garām peldošo nirēju -tas mainīja visu operācijas gaitu”.

Neskatoties, ka Harisons tika atrasts dzīvs, viņš tomēr vēl nebija drošībā, tam bija nepieciešama vēl sarežģīta operācija. Viņš bija pavadījis ļoti ilgu laiku ūdenī – velkoņa gaisa “kabatā” un salīdzinoši lielā dziļumā, ka vispirms vajadzējis normalizēt Harisona ķermeņa spiedienu.

Kā atzīst arī Harisons – viņa izglābšanās tiešām ir brīnums. Tāpat arī nav jābrīnās, ka viņu vēl ilgi naktīs varētu mocīt murgi, kuros redz savu noslīkšanu, pauž BBC.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru