Mīkstās mēbeles un paklāji. Uzkopšanas padomi

Mīkstās mēbeles un paklāji ir ne tikai obligāta sastāvdaļa komforta radīšanai mājoklī, bet arī īsts interjera rotājums. Taču, lai paklāji, dīvāni un krēsli patiešām rotātu, par tiem ir jārūpējas.

Mēbeļu un paklāju kopšana jāveic ne tikai ārkārtas gadījumos, kad tiek konstatēti traipi un citi nopietni piesārņojumi. Ja par tām neaizmirsīsiet regulāras tīrīšanas laikā, mīkstās mēbeles un paklāji ilgi priecēs ar savu reprezentablo grezno izskatu, kas (protams, pareizi kopjot) saglabāsies daudzus gadus.

Tāpēc sniedzam noderīgus padomus, kas noderēs ikvienai mājsaimniecei.

Dīvāni un krēsli no auduma

Vai esat atraduši traipu? Situācija nav tik vienkārša. Parasti no auduma pārklājumiem traipi jānovāc uzreiz, negaidiet, līdz tie pilnībā iesūcas. Tas jo īpaši attiecas uz sulu un tauku traipiem.

Augu izcelsmes traipus efektīvi noņem ar verdošu ūdeni. Samitriniet plankumu ar karstu ūdeni un noslaukiet ar ziepju šķīdumu. Arī tauki izšķīst ziepju iedarbībā. Neaizmirstiet pēc tam rūpīgi noskalot putas, citādi uz dīvāna var parādīties traipi. Centieties izvairīties no liela ūdens daudzuma. Virsmai būs nepieciešams ilgs laiks, lai nožūtu.

Lasi vēl: Kā ietaupīt līdz pat 40% siltuma mājā: uzticami padomi komfortablai ziemai

Apbruņojieties ar sūkļiem un absorbējošām drānām, kas savāks lieko mitrumu. Auduma mēbeļu tīrīšanai nevajadzētu izmantot līdzekļus, kas satur spēcīgas ķīmiskās vielas: hloru un dažādas krāsvielas. Ja traipu nav izdevies noņemt, lūdziet palīdzību tīrīšanas aģentūrā, pasūtot dīvānu ķīmisko tīrīšanu mājās.

Ādas mēbeles

Āda ir visvieglāk kopjamais materiāls. Izveidojies traips? Nekādu problēmu. Atkarībā no piesārņojuma izcelsmes ņemam nepieciešamo tīrīšanas līdzekli un apstrādājam virsmu.

Tintes traipus viegli noņem ar spirta šķīduma palīdzību. Pietiek to uzklāt uz piesārņojuma un noslaucīt ar apļveida kustībām. Tauki nav traipi, tos noņem ar ziepju šķīdumu. Šim nolūkam nepieciešamas parastas ziepes un silts ūdens. Galvenais neaizmirstiet nomazgāt putas no dīvāna virsmas un rūpīgi noslaucīt ar sūkli vai salveti.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru