Mati izaugs līdz jostasvietai: efektīva matu maskas recepte gariem un stipriem matiem

Pareiza kopšana. Mati būs veseli un stipri, ja tos pareizi kopsiet. Ne tikai šampūns un kondicionieris var stimulēt to augšanu. Pirms matu mazgāšanas tie rūpīgi jāizķemmē, pēc tam jāizmazgā, veicot galvas masāžu. Šādā veidā stimulēsiet asinsriti, kas paātrina matu augšanu. Pēc tam uzklājiet kondicionieri vai balzamu un turiet to uz matiem vismaz 10 minūtes.

Lasi vēl: Novietojiet tos savā guļamistabā: trīs telpaugi, kas uzlabos jūsu veselību

Šajā laikā matiņi paspēs uzsūkt visas noderīgās vielas, kas padarīs tos mīkstus un zīdainus. Pēc tam uzklājiet masku uz matiem vēl uz 10 minūtēm, tā jālieto divas reizes nedēļā. Pēc tam ar dvieli noslaukiet matus, nav vērts berzēt galvu un matus ar dvieli, jo tos var sabojāt. Pirms fēna lietošanas noteikti uzklājiet uz matiem termisko aizsardzību.

Biežāk atsakieties no elektroierīču lietošanas. Ja iespējams, nelietojiet matu ruļļus vai matu pannas, jo tie traumē jūsu matiņus, no kā tie kļūst vāji un lūst. Tāpēc mati slikti aug. Karsēšanas laikā ar tvaiku iztvaiko matu virsējais aizsargslānis, tāpēc tie pārstāj augt.

Nevajadzētu sasiet ciešas poniju astes. Stingras frizūras ļoti traumē jūsu matus, jo, savelkot matus stingrā poniju astē, tie var ne tikai lūzt, bet arī var tikt izrauti ar saknēm.

Apgrieziet sašķēlušos galus. Pirms garu matu audzēšanas ir nepieciešams nogriezt sašķeltos galus. Tad matiņi augs veselīgi un nelūzīs.

Veselīgs uzturs. Galvenais veselīgu un spīdīgu matu noslēpums slēpjas veselīgā pārtikā un vitamīnos, kas mums būtu jālieto katru dienu. Katru dienu jāēd vitamīniem un minerālvielām bagāti dārzeņi un augļi, kas palīdz matiem un nagiem augt ātrāk. Papildiniet savu uzturu arī ar zaļumiem un slāņainiem dārzeņiem un salātiem. Dzeriet pietiekami daudz ūdens, jo organisma dehidratācija izraisa lūstošus un sausus matus. Izvairieties no pārāk trekniem, sāļiem un ceptiem ēdieniem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru