Lūk, noslēpumi, kas trīs dienās iemācīs mazuli iet uz podiņa!

Ļaujiet bērnam pārņemt pilnīgu kontroli
Rotaļāšanās laikā bērni ļoti bieži aizmirst pateikt vai parādīt, ka viņiem vajag uz tualeti. Tādēļ jūsu uzdevums ir nemitīgi atgādināt viņam, ka viņam vajag aiziet uz tualeti. Nevajag prasīt to, ko viņš vēlas, vajag nemitīgi teikt: “Tev ir vajadzīgs pārtraukums, lai aizietu uz tualeti.” Ja bērns sapratīs, ka pats var kontrolēt šo procesu, tad viņš ar lielāko prieku to arī darīs.
Tāpat Džensena iesaka bērnu uzslavēt un iedot viņam kaut ko par nopelniem. Viņa saka: “Ja bērns sajutīs, ka spēj kontrolēt šo procesu, viņš vairs nepretosies.”
Neizmantojiet autiņbiksītes
Atbrīvojieties no visām autiņbiksītēm. Noslēpiet, atdodiet kādam vai vienkārši izmetiet laukā. Pats galvenais – nekādā gadījumā šo trīs dienu laikā neatgriezieties atpakaļ pie tiem. Nevar būt neviena pamata tam, kādēļ vajadzētu atgriezties pie šīs vecās metodes. Lai gan daudzi uzskata, ka šī metode ir patiešām laba, tā tik un tā nav simtprocentīga. Ja tā palīdzēs paātrināt procesu, kurā jūsu bērns iemācās iet uz podiņa, tad jau tas arī der, vai ne?
Pēc Džensesas vārdiem – pat tad, ja jūs jau sākāt mācīt savu bērnu doties uz podiņa, šī metode var lieliski noderēt:
“Es nevaru garantēt, ka ar manas metodes palīdzību jūsu bērns pēc trīs dienām jau pratīs iet uz podiņa, bet tas noteikti paātrinās šo procesu.”

Un jūs esat gatavi izmēģināt šo metodi?

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru