Lūk, kas notiek ar jūsu ķermeni, ja katru dienu ejat gulēt agrāk nekā 22.00

Mēs bieži esam dzirdējuši frāzi, ka labs un kvalitatīvs miegs ir veselīga ķermeņa atslēga. Patiesībā tā ir taisnība, pietiekamai nakts atpūtai ir daudz priekšrocību.

Par to, kāpēc vajadzētu iet gulēt agrāk nekā plkst. 22.00, savā Instagram profilā pastāstīja uztura speciāliste Tatjana Bondarenko.

Enerģiskums

Pēc nutriciologa domām, kad cilvēkam ir laiks atpūsties, viņš jūtas možs un labāk veic jebkuru darbu – gan fizisku, gan intelektuālu.

Svara zudums

Nepietiekams miegs palielina risku iegūt lieko svaru, no kura pēc tam ir ļoti grūti atbrīvoties. Patiesībā katra zaudētā miega stunda palielina ķermeņa masas indeksu. Dodoties gulēt laicīgi, jūs varat viegli atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.

Veselīga reproduktīvās sistēmas darbība

Kad cilvēks ir pietiekami izgulējies, viņa hormoni darbojas pareizi. Tādējādi uzlabojas Vese***a un reproduktīvā sistēma darbojas daudz labāk.

Lasi vēl: Kā atbrīvoties no herpes nakts laikā: tautas metodes, kas sniedz tūlītējus rezultātus

Veselīga nervu sistēma

Miega laikā centrālā nervu sistēma tiek iedarbināta no jauna. Ja cilvēks slikti izguļas un maz guļ, tas izraisa daudz lielāku stresu.

Lielāka produktivitāte

Lai saglabātu koncentrēšanos un produktivitāti, ejiet gulēt agrāk. Zinātnieki ir apstiprinājuši saikni starp miegu un koncentrēšanos. Lai vienmēr būtu uzmanīgi, jums jāiet gulēt agrāk nekā plkst. 22.30.

Spēcīgāka imūnsistēma

Jo nogurušāks ir jūsu organisms, jo tas ir neaizsargātāks pret kaitīgām baktērijām, tāpēc ir vieglāk saslimt. Ja pietiekami atpūtīsieties, jūsu imūnsistēma spēs labāk cīnīties ar vīrusiem.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā! 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru