Lūk, kā menstruālo asiņu krāsa var palīdzēt atklāt saslimšanas

Rozīgi sarkans
Tāda krāsa ir pilnīgi normāla mēnešreižu sākumā. Taču, ja šāda mēnešreižu krāsa ir kādā trešajā dienā, ārsta apmeklējums būtu pati labākā ideja. Šādā gadījumā pastāv iespēja, ka runa ir par anēmiju.

Lasi vēl: Jauna krāpniecības shēma WhatsApp – Eiropā jau tūkstošiem upuru!

Spilgti sarkans
Viss ir kārtībā. Taču, ja spilgti sarkanas mēnešreizes ilgst ilgāk nekā parasti, ieteicams konsultēties ar ginekologu.

Tumši sarkans
Tā ir normāla asiņu krāsa mēnešreižu vidū. Taču, ja asiņošana ir ilga un spēcīga (nav svarīgi, kādā krāsā), tad noteikti ieteicams vērsties pie ārsta.

Lasi vēl: Tamponiem ir derīguma termiņš un vēl 7 lietas par mēnešreizēm, kuras ir jāzina

Sarkanīgi oranžs
Ja mēnešreizēm ir neliela oranžas krāsas piedeva, tad tas ir tikai normāli. Taču, ja šādas izmaiņas krāsā pavada arī ārkārtīgi nepatīkama smaka, jums ir maksts infekcija. Ir pienācis laiks apmeklēt savu ginekologu.

Brūngani melns
Jā, ļoti daudzām sievietēm ārkārtīgi nepatīk šī mēnešreižu krāsa. Taču nesatraucieties, jo tās ir vecas asinis, kas paguvušas jau nomainīt krāsu. Pie ārsta nepieciešams vērsties tikai tad, ja mēnešreižu asinis ir nemitīgi melnas – gan sākumā, gan vidū, gan beigās.

Pelēkas
Ja jums ir pelēkas asinis, visticamākais, ka ir kaut kāda infekcija vai arī noticis spontānais aborts (ja ir ļoti daudz pelēku audu gabaliņu piemaisījumos). Nekavējoties dodieties pie ārsta!

Noteikti iesakām nākošreiz pievērst uzmanību tam, kādā krāsā ir jūsu mēnešreizes. Sievietes ķermenis nav nekāds īpašs izņēmums – ja pamanījāt kaut kādas novirzes no normas vai kaut ko līdz šim nebijušu, tad nekavējoties dodieties pie ārsta. Drošs paliek nedrošs!
Neaizmirstiet parādīt šo materiālu arī savai draudzenei!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru