Lai jūsu karotes un dakšiņas atkal spīdētu kā jaunas, vienkārši atstājiet tās šajā šķīdumā uz stundu

Priekšmetus, kas izgatavoti no melhiora vai sudraba, var tīrīt šādi: uz trauka dibena uzlieciet foliju, ieberiet tajā 2 ēdamkarotes cepamās sodas, ielejiet litru verdoša ūdens un ielieciet tajā dakšiņas un karotes uz 5 minūtēm. Pēc tam nomazgājiet tās zem tekoša ūdens.

Citas metodes

Runājot par alumīnija karošu un dakšu tīrīšanu, iesaku īpaši neaizrauties. Tā kā alumīnija trauku kaitīgums cilvēka organismam jau sen ir pierādīts, tos vajadzētu izmest vai pārstrādāt.

Nomazgātos galda piederumus noslaukiet sausus ar salveti vai dvieli. Tad uz tiem nebūs svītru, un tie ilgāk saglabās savu spīdumu un tīrību. Melhiora un sudraba piederumus vajadzētu paslēpt īpašā kastītē, lai tie nenonāktu saskarē ar gaisu.

Mana vecmāmiņa tīra dakšiņas ļoti vienkārši: viņa tās mērcēja novārījumā, kas palika pēc kartupeļiem, un pēc tam ar lupatiņu notīrīja aplikumu. Vislabāk derēja novārījums no jauniem kartupeļu bumbuļiem.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

Senāk galda piederumus saimnieces iegremdēja siltās sūkalās vai ūdenī, kurā bija vārītas olas. Pēc mērcēšanas galda piederumi kļuva kā jauni.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru