Ko darīt, lai padarītu augsni auglīgu: viens vienkāršs produkts augsni padarīs par melnzemi

Jūs pat nenojautāt, ka parasts produkts, ko ikdienā izmetam izgāztuvē, var palīdzēt uzlabot augsnes kvalitāti.

Lielākā daļa cilvēku no rīta izdzer tasi aromātiskas kafijas. Pēc tam jūs, iespējams, izmetat atlikušo kafijas biezumus atkritumu tvertnē un dodaties tālāk savās darīšanās. Tomēr eksperti apgalvo, ka, pateicoties šim produktam, jūs varat pārvērst dārzeņu dārza augsni par īstu melnzemi.

Kā uzlabot augsnes kvalitāti ar kafijas biezumiem

Ja meklējat veidus, kā uzlabot sava dārza augsni, lai ievērojami palielinātu dārzeņu un citu kultūraugu ražu, eksperti iesaka pievērst uzmanību kafijas biezumiem, jo tie ir praktiski katrā mājā. Šāds mēslošana jums nemaksās ne santīma.

Izrādās, ka jau izmantotajā kafijas biezumos paliek daudz barības vielu un vitamīnu, kas var palīdzēt dobēm. Šāda dabīga mēslojuma izmantošana ir ļoti vienkārša, jo būtībā jums nav nepieciešams neko darīt.

Pēc tam, kad esat pagatavojis savu rīta kafiju, kafijas biezumi vienkārši jāizber uz puķu dobes vai dārzeņu dārza. Šāds mēslojums pats uzsūksies zemē, bagātinot to ar noderīgām vielām un mikroelementiem.

Tomēr jums tomēr būs kaut kas jāievēro. Kafijas biezumu slānis nedrīkst būt pārāk blīvs, jo tad tas apgrūtinās mitruma un gaisa ceļu līdz augu sakņu sistēmai, tādējādi kaitējot augiem.

Lasi vēl: Kad stādīt kartupeļus 2024. gadā: atcerieties šos noteikumus

Tagad jūs zināt, kā padarīt zemi auglīgu bez maksas. Interesanti, ka kafijas biezumi arī palīdz dīgt sēklām. Lai to izdarītu, sajauciet to ar augsni un pēc tam diedzējiet sēklas jebkādā veidā. Jūs pat varat atšķaidīt kafijas biezumus ar ūdeni un laistīt ar tiem dārzeņu dārzu, lai uzlabotu ražu.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru