Kartupeļi lauku gaumē ar ķiplokiem: vienkārša un garšīga ēdiena recepte

Šādus kartupeļus cep cepeškrāsnī. Un iznāk neparasti garšīgi.

Kartupeļi lauku gaumē ar ķiplokiem – tas ir viens no iecienītākajiem ēdieniem pasaulē. To pasniedz pat restorānos. Tradicionāli to gatavo pannā, bet cepeškrāsnī tas iznāks garšīgāks un ar mazāk eļļas.

Sastāvdaļas:

1 kg kartupeļu

1 liels sīpols

3-4 ķiploka daiviņas

4 ēdamkarotes augu eļļas

1 tējkarote sāls

1/2 tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana:

Kartupeļus sagriež lielos gabalos, sīpolu – pusgriezumos, ķiploku – plānās šķēlītēs. Sajauc kopā eļļu, sāli un piparus, tad pievieno kartupeļus, sīpolus un ķiplokus un rūpīgi samaisa.

Lasi vēl: Jūs nepareizi tīriet ledusskapja gumijas: nekad to nedariet, lai nesabojātu pārtiku

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem pēc Celsija. Kartupeļus izvietojiet uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar pergamentu vai foliju. Izklāj vienā kārtā un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 45-50 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini un kraukšķīgi.

Lai nodrošinātu vienmērīgu kartupeļu izcepšanos, tos periodiski samaisiet. Kad kartupeļi ir gatavi, izņemiet tos no cepeškrāsns, pārkaisiet ar svaigiem zaļumiem un pasniedziet.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

Ja vēlaties, kartupeļus pirms cepšanas varat nedaudz apvārīt ar visu mizu, līdz tie ir pusgatavi. Tad tie cepeškrāsnī pagatavosies ātrāk. Mizu var nemizot nost, tikai tad tie ļoti rūpīgi jānomazgā.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru