Kāpēc bērt citronskābi tualetes podā: 6 neaizvietojami sadzīves triki, lai ikdiena izskatītos kā pasaka

4.Asiniet blendera asmeņus ar rīsiem

Blenderis ir viens no noderīgākajiem un daudzpusīgākajiem palīgiem virtuvē. Taču laika gaitā tas var nonākt bojā, ja nepieskatīsiet asmeņu stāvokli. Vai esat pamanījuši, ka ierīce pārstāj tikt galā ar tai uzticētajiem pienākumiem un sāk slikti sasmalcināt produktus? Tad jums ir divas iespējas – nomainīt asmeņus pret jauniem vai uzasināt vecos.

Mēs esam par saprātīgu taupību, tāpēc iesakām izmantot šādu triku, kas palīdzēs atjaunot blendera funkcionalitāti. Ieberiet bļodā pusi tases rīsu un ieslēdziet to uz dažām minūtēm, lai labi sasmalcinātu graudus. Šādā veidā būs iespējams kvalitatīvi uzasināt nažus dažu minūšu laikā – tie kļūs asāki un tiks galā pat ar tādiem cietiem dārzeņiem kā burkāni vai kartupeļi.

5.Noņemiet aplikumu tualetes podā ar citronskābi

Ja pie kāda kaimiņa vai drauga tu reiz vannas istabā blakus tualetes podam esi redzējis citronskābes paciņas, nebrīnies – tās šeit patiešām ir nepieciešamas. Izrādās, ka produkts ir lielisks palīgs ne tikai virtuvē ēdiena gatavošanas laikā, bet arī vannas istabā.

Ja pamanāt, ka tualetes podā ir parādījies neglīts aplikums, uzkaisiet tur citronskābes maisiņu. Tas iztīrīs tualetes podu nevainojami. Lielisks veids, kā uzturēt santehniku tīru un arī novērst nepatīkamas smakas. Tas ir vienkārši, viegli, ātri un, pats galvenais, – bez sadzīves ķīmijas lietošanas.

6.Atbrīvojieties no pelējuma vannas istabā

Diemžēl pelējums vannas istabā nav nekas neparasts, īpaši, ja nav ventilācijas un telpas durvis ir pastāvīgi aizvērtas. Paaugstināts mitruma līmenis paātrina mikrobu attīstību, un jums atliek tikai “izbaudīt” esošo ainu. Kā alternatīvu varat izmēģināt mūsu metodi pret pelējumu.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

Paņemiet drānu, noslaukiet pelējuma vietas un pēc tam uzklājiet ūdeni ar dažiem pilieniem tējas koka eļļas. Šim nolūkam visērtāk ir izmantot smidzinātāju. Pateicoties šīs eļļas antiseptiskajām īpašībām, vannas istabā neveidosies pelējums, turklāt radīsies patīkams aromāts.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru