Kāpēc ātri vīst ziedi mājā: cēloņi un ticējumi

Drenāžas cauruma trūkums – drenāža augam ir būtiska, lai nodrošinātu ventilāciju un kontrolētu laistīšanas līmeni, un alternatīva ar oļiem vai ķieģeļu gabaliņiem nav piemērotas.

Rūpējoties par augu, vajadzētu izlasīt daudz informācijas par to, lai zinātu, kādi apstākļi tam nepieciešami. Daudzi cilvēki pat ignorē sezonas maiņu – ziemā puķēm parasti nepieciešams mazāk ūdens un mēslojuma, jo augi ir miera stāvoklī.

Zinot par galvenajiem ziedu nokalšanas cēloņiem, jūs varēsiet saglabāt visus savus iecienītos kultūraugus un pareizi par tiem rūpēties.

Novītuši istabas augi – ticējumi un māņticības

Papildus zinātniskiem iemesliem ir arī ezotēriski – saskaņā ar tautas ticējumiem ziedi mājā var brīdināt saimniekus par briesmām. Izlasiet turpmāk sniegto sarakstu, lai noskaidrotu, vai virs jūsu ģimenes nav savilcies nepatikšanu mākonis.

Bieži skandāli un kašķi – ziedi “uzsūc” jebkādu enerģiju, tāpēc, ja mājās pastāvīgi notiek konflikti, augi sāks iet bojā.

Bojāeja un ļaunas acis – mūsu senči ticēja, ka augi var atņemt negatīvo enerģiju, tāpēc, ja puķe podā nokalst, – jūs esat pasargāti no nopietnām problēmām.

Slimības un neveiksmes – istabas puķu nokalšana var liecināt, ka mājas saimnieks drīz saslims vai zaudēs naudu.

Starp citu, dažus ziedus vispār nedrīkst turēt dzīvojamās telpās. Pie šādiem augiem pieder kalla – tām piemīt skumju enerģija, un tās var cilvēkam uzlikt depresiju. Efejas, kā arī jebkuri cirtaini augi ierobežo mājas saimnieku, neļaujot viņam attīstīties dzīvē. Jau izsenis tiek uzskatīts, ka efejas ir īpaši bīstamas meitenēm – kamēr tās ir tavā dzīvoklī, tikmēr tu neiegūsi vīru.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru