Kāpēc ātri vīst ziedi mājā: cēloņi un ticējumi

Augi podos piešķir jebkurai telpai estētiskāku izskatu. Turklāt ar dzīvu ziedu palīdzību jūs varat radīt papildu mājīgumu dzīvoklī, taču tikai tad, ja par tiem pareizi rūpējas.

Telpaugu lapu nokalšana – cēloņi

Floristi apgalvo, ka dzīvie ziedi podos var atmirt vairāku iemeslu dēļ.

Temperatūras svārstības – lielākajai daļai augu komfortabla temperatūra ir 18-26 °C, ja tā ir augstāka vai zemāka, zieds var nokalst.

Nepareiza laistīšana – laistīšanas biežums ir atkarīgs no gaismas daudzuma, ko ziedi saņem, temperatūras, gaisa mitruma un citiem faktoriem, tāpēc vienmēr jāpārbauda augsne.

Nepietiekams vai pārmērīgs laistīšanas daudzums – ja augu laistīsiet pārāk intensīvi, tas aizies bojā, tāpat kā tas aizies bojā, ja augsne būs pārāk sausa, tāpēc pieskarieties augsnei podā ar pirkstu, lai redzētu, cik mitra tā ir.

Laistīšana vienā vietā – puķes jālaista vienmērīgi pa visu augsnes virsmu, līdz ūdens sāk tecēt no drenāžas caurumiem, lai visa sakņu sistēma saņemtu vajadzīgo mitruma daudzumu.

Mēslojuma trūkums – dzīviem augiem ir nepieciešams mēslojums, tāpēc iegādājieties specializētos veikalos mēslojumu, kas nepieciešams jūsu ziedam.

Kaitēkļi – mājas puķes, tāpat kā dārzeņu dārza puķes, ir jāaizsargā no kukaiņiem, citādi šādas “kaimiņattiecības” novedīs pie kultūras bojāejas.

Lasi vēl: Kā padarīt skropstas skaistas un pilnīgas

Nepiemērota augsne – dažādu veidu augi dod priekšroku dažāda veida augsnei, tas jāņem vērā, iegādājoties augu.

Nelabvēlīga atrašanās vieta – dažām puķēm vajag vairāk saules, citām – ēnu, tāpēc, pirms augu pārvest mājās, iepazīstieties ar tā prasībām.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru