Kādēļ bērns nevēlas doties uz bērnu dārzu?

Uzziniet iemeslu
No sākuma noskaidrojiet iemeslus, kādēļ bērns nevēlas doties uz bērnu dārzu. Ja kaut kas nav kārtībā ar bērnu dārza kolektīvu, pārvediet viņu uz citu grupu vai pat pilnīgi citu bērnu dārzu. Ja jums ir draugi vai paziņas, kuriem ir viena vecuma bērni ra jūsējo, centieties viņus sadraudzēt, lai viņi dotos uz vienu bērnu dārzu.

Lasi vēl: Vīrietis teju nomira tādēļ, ka aizturēja šķavas. Nekad tā nedariet!
Parunājiet ar audzinātāju, lai viņa mazliet pavēro jūsu bērnu un, iespējams, atrod citu iemeslu. Runājiet ar bērnu. Centieties viņam paskaidrot, kādēļ ir tik ļoti svarīgi doties uz bērnu dārzu. Paskaidrojiet bērnam, ka jūs viņu laižat bērnu dārzā ne jau tādēļ, ka viņš jums ir apnicis, bet gan tādēļ, lai nopelnītu naudu un varētu viņam pēcāk pirkt iemīļotākās šokolādītes un rotaļlietas. Ļaujiet bērnam saprast, ka viņa “darbs” ir doties uz bērnu dārzu – šādi viņš palīdz savai ģimenei. Centieties bērnu visādi atbalstīt un motivēt. Iespējams, ka viņš baidās no tā, ka viņam neatnāks pakaļ un atstās viņu vienu bērnu dārzā.

Centieties nekad nekavēt, jo bērni ļoti pārdzīvo, ja paliek bērnu dārzā vieni un vecāki viņus no tā vēl nav savākuši. Bērnam vajadzētu izjust to, ka jūs nekad viņu nepametīsiet. Starp citu, psihologi brīdina, ka nekad nedrīkst panākt bērna klausīšanu ar šādiem draudiem un biedēšanu: “Ja raudāsi, es tūdaļ pat iešu prom vai atstāšu tevi svešai tantei.” Tas var kļūt par ļoti lielu bērna biedu, kas pēcāk pāraug psiholoģiskos traucējumos.

Lasi vēl: Liepājas ezerā noķerta milzīga līdaka! Veiksminieks pastāsta par loma notveršanu

Gribu gulēt!
Ir ļoti liela iespēja, ka bērns vienkārši nav izgulējies, tādēļ celšanās agri no rīta rada viņam milzīgu stresu. Vienmēr parūpējieties par to, lai bērns vakarā laikus dotos gulēt, kā arī pavērojiet, vai viņam naktī nerādas murgi, kas var kaitēt bērna miedziņam. Bērnu nepieciešams pamodināt maigi – ar skūpstu un maigu smaidu. Sakiet bērnam “labrīt!”, nevis “laiks doties uz bērnu dārzu”. Ļoti svarīgi, lai visiem ģimenē no rīta ir labs garastāvoklis. Uzstādiet noteikumu “no rītiem nekad nestrīdēties”, un pieņemiet to ļoti nopietni. Tādā veidā arī diena izvērtīsies daudz labāka.

Lai jums un jūsu bērnam ir jauks un izdevies rīts! Kaut jūsu bērniņš iemīļotu bērnu dārzu un vakarā spētu jums stāstīt: “Māmiņ, mēs šodien bērnu dārzā…!”

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru