Kad, kur un kā stādīt zemenes: agronoma padomi, lai iegūtu lielisku ogu ražu

Ogu stādīšana

Sākumā tiek sagatavoti stādi, to saknes jāapgriež par 7 cm. Tāpat ir jānoņem visas lapas, izņemot 2 mazās, un ir jāatstāj pumpura pamats.

Pēc tam saknes apstrādā, lai pasargātu tās no parazītu uzbrukuma un kaišu parādīšanās. Lai to izdarītu, nepieciešams pagatavot šķīdumu, kur 10 litriem ūdens jāpievieno 3 ēdamkarotes sāls un 1 tējkarote vara sulfāta. Pēc tam stādi jānovieto šķīdumā uz 15 minūtēm. Pēc tam tos izņem un noskalo ar tekošu ūdeni.

Lasi vēl: Ko stādīt blakus ķiplokiem: labākie un sliktākie kaimiņi

Tad izvēlētajā vietā jāizrok apmēram 20 cm dziļa bedre. Pēc stādu ievietošanas dobē, augšējam pumpuram jābūt vienā līmenī ar zemi, citādi jaunajām lapām nebūs kur augt un stāds aizies bojā. Tad to apber ar zemi, sablīvējot augsni, un aplaista ar lejkannu.

Sausā laikā augi jālaista katru otro dienu vienu nedēļu, līdz stāds iesakņojas.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 72%

0%

Pēc tam, kad ūdens ir uzsūcies augsnē, tā jāmulčē ar kūdru un humusu. To dara, lai novērstu augsnes garozas veidošanos un nodrošinātu labu augu augšanu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru