Kad, kur un kā stādīt zemenes: agronoma padomi, lai iegūtu lielisku ogu ražu

Šīs ogas mīl visi – gan bērni, gan pieaugušie. Tikai šis augs ir diezgan kaprīzs un prasa rūpes. Taču tas nav pārāk sarežģīti, tāpēc nebaidieties.

Agronome Anna Beila pastāstīja, kā stādīt zemeņu stādus.

Kad jāstāda zemenes

Neskatoties uz to, ka šis augs ir diezgan kaprīzs, tā ir arī diezgan plastiska kultūra. Tāpēc to var stādīt visu sezonu, bet īpaši karstā laikā no tās jāizvairās.

Labākais laiks ir augusts un septembra sākums. Stādot ogas šajā periodā, jūs varēsiet iegūt rezultātus nākamajā gadā. Bet stādīt var arī pavasarī.

Lai to izdarītu, ogas stāda agrā pavasarī siltumnīcā, un maijā tās var stādīt atklātā augsnē, tikai pēc tam, kad beigušās nakts salnas.

Vislabāk stādīt mākoņainā, mitrā laikā, un vēlams to darīt vakarā.

Un viss tāpēc, ka saules gaismā jaunie stādi jutīsies neērti un var pat neiesakņoties.

Stādīšanas vietas izvēle

Tā kā tās sakņu sistēma atrodas pavisam tuvu augsnes virsmai, nedrīkst pieļaut, ka augsne ir pārāk mitra vai, gluži pretēji, izžuvusi.

Tāpēc jāizvēlas vieta, kur ūdens nestāv visu gadu.

Tāpat nav vērts stādīt ogu stādus zem kokiem. Augam nepatīk ēnainas vietas. Turklāt vieta, kur tiks stādītas zemenes, visu dienu ir jāapgaismo.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

Nedrīkst stādīt augu tur, kur agrāk auga gurķi vai kartupeļi, un tas viss tāpēc, ka šīs kultūras diezgan bieži ir inficētas ar fitoftoru, kas var kaitēt ogām un izraisīt to bojāeju.

Cita starpā ir vērts izvairīties arī no vietām, kur dīgst tādas daudzgadīgas nezāles kā kviešu stiebrzāles un dadži. Zemenes necietīs šādu apkārtni un tās apspiedīs nezāles.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru