Kā pareizi uzsākt badošanos, lai attīrītu organismu?

Organisma attīrīšana no toksīniem badošanās veidā – kas par to noteikti jāzina

Par badošanās pozitīvajiem ieguvumiem un negatīvajām blaknēm diskutēts daudz. Badošanās piekritēji uzskata, ka tas ir labākais veids, kā atbrīvot organismu no visiem toksīniem un sārņiem. Daudzi šim viedoklim pretojas, uzsverot, ka tad,ja organisms ir vesels un visas orgānu sistēmas darbojas labi, šo attīrīšanas procesu ikdienā veic tam paredzētie orgāni,un labākais, ko varam darīt ir ēst veselīgi un sabalansēti.

Kā pareizi uzsākt badošanos, lai attīrītu organismu?

Runā ar tuviniekiem.Noteikti izrunā savus plānus ar pārējiem ģimenes locekļiem, kā arī pastāsti kā tas izmainīs tavu dzīvi un kā tas varētu ietekmēt viņu ikdienu. Iespējams, ka šajā laikā tev vajadzētu vienoties, ka ēdienu gatavos kāds cits civlēks, it īpaši as ir svarīgi badošanās pirmajās dienās, kad organismu moka vislielākais izsalkums.

Nosaki, cik ilgi tu grasies badoties. Jau pirms badošanās sākuma izlem, cik ilgi tu to darīsi un izvirzi to par savu mērķi, nevis iedomājies – cik ilgi izturēšu, tik arī būs labi.

Sastādi ēdienkarti. Izmantojot informāciju par kalorijām vai konsultējoties ar uztura speciālistu izveido speciālu ēdienkarti attīrīšanās periodam.

Sagatavojies tam. Badošanās ir nopietna prakse kā fizioiliģiskā, tā emocionālā ziņā. Nereti uz badošanos citus pierunā draudzenes, jo kopā to darīt ir vieglāk. Tomēr ej tam cauri tikai tad, kad vēlies un esi patiešām gatava.

Nolem kur un kad. Padomā, kādos apstākļis un kurā gada laikā tev būs vieglāk īstenot iecerēto – ikdienišķā darba vidē vai arī atvaļinājuma laikā. Daudzi saka, ka vasara šķiet tam vispiemērotākā, bet varbūt tu domā citādi.

Pirms paraksties uz badošanos, apmeklē ārstu. Veic nepieciešamās analīzes, lai pārliecinātos, ka tavā organismā viss darbojas labi. Ir atsevišķas diagnozes, ar kurām nemaz nedrīkst ievērot ilgtošu neēšanas periodu vai arī tas jādara īpašā ārsta uzraudzībā.

Izveido badošanās dienasgrāmatu. Sākumā var šķist, ka tas nebūt nav vajadzīgs, tomēr badošanās procesā pierakstu veikšana var palīdzēt justies krietni labāk, jo tas piedāvā iespēju visas grūtās sajūtas formulēt un tikt ar tām galā.

Avots: nateliason.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru