Kā mazgāt un gludināt poliesteru, elastānu un citus sintētiskos materiālus

Kā mazgāt un gludināt lietas no akrila

Šādas lietas ir ļoti līdzīgas vilnai. To mazgāšana parasti notiek ar ūdeni, kas nav karsts. Pilnīgi pietiek, ja tā temperatūra ir istabas temperatūra. Arī šajā gadījumā labāk mazgāt ar rokām, bet akrila lietas nevajadzētu izgriezt.

Pēc mazgāšanas procesa pabeigšanas šādu lietu būs nepieciešams ietīt jebkurā dvielī. Akrilu tikai nedaudz piespiež un tad to jau noliek galīgai žāvēšanai uz jebkuras tam piemērotas, līdzenas virsmas.

Kas attiecas uz šādu lietu gludināšanu, tās jāgludina tikai ar nedaudz sakarsētu gludekli. Neaizmirstiet virsū uzlikt nedaudz mitru marli.

Lasi vēl: Garšīgas sēņu bumbiņas: interesanta ēdiena recepte vakariņām

Elastāns, poliamīds un lietas, kas izgatavotas no poliuretāna

Visus šos sarežģītos materiālu nosaukumus parasti audumiem pievieno ļoti nelielos daudzumos. Šīs šķiedras pietiekami slikti caurlaiž gaisu, turklāt tās ir arī briesmīgi elektrizējošas.

Bet šeit tās var nopietni uzlabot to audumu izturību un elastību, kuros tās tiek izmantotas. Mazgāt lietas ar šo materiālu piedevu drīkst tikai ļoti zemā temperatūrā (tikai 30 grādu pēc Celsija).

Vislabākais variants visu šo sintētisko materiālu mazgāšanai būs līdzekļi, kas paredzēti vilnai vai zīda mazgāšanai. Pēc mazgāšanas procesa beigām šādas lietas un apģērbs ir jāžāvē, un tas jādara prom no saules stariem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru