Kā mazgāt segu un vai to var darīt veļas mašīnā

Dūnu segas mazgāšana

Šāda veida segu nav tik viegli mazgāt kā sintētisko segu. Šeit būs daudz grūtāk, jo dūnu sega ir daudz kaprīzāka, un, ja kaut ko darīsiet nepareizi, visticamāk, dūnas vienkārši “savelsies” segas iekšpusē, tā slikti izžūs un var pat smirdēt pelējuma smaka.

Tāpēc, ja jūsu tuvumā ir ķīmiskā tīrītava, šādu segu labāk atdot speciālistiem, lai tā būtu ne tikai labi iztīrīta, bet arī dezinficēta. Lai gan ir vērts teikt, ka šādas segas tīrīšanas process maksā dārgi un ne visi vēlas par to maksāt.

Tad jums nāksies visu darīt pašiem un manuāli vai ļoti rūpīgi, izmantojot iekārtu. Taču veļas mazgāšana nav tas grūtākais, ko var izdarīt ar segu, galvenais ir to labi izžāvēt. Ar to jums būs jānodarbojas daudz ilgāk.

Karsts ūdens nav nepieciešams šāda veida segas mazgāšanai. Šeit jums vajadzētu aprobežoties ar 30 grādu temperatūru. Tas attiecas gan uz mazgāšanu ar rokām, gan arī tad, ja nolemjat to darīt veļas mašīnā.

Šeit nekāds pulveris jums nederēs, vislabāk būs atkal ņemt šķidros līdzekļus. Pastāv īpaši maigi mazgāšanas līdzekļi, kas paredzēti šādiem delikātiem izstrādājumiem. Mašīnai atkal izmantojam tikai “delikāto” režīmu, kas šajā gadījumā ir visoptimālākais.

Kad segu esat izmazgājuši, tagad tā būs jāizžāvē. Tas jādara tikai uz horizontālas virsmas, un zem tās būs jānovieto kāds mīksts audums, lai tas varētu uzsūkt mitrumu no segas.

Žāvēšanas laikā jums arī jāpiedalās žāvēšanas procesā, t. i., regulāri apgrieziet segu un labi samīļojiet to. Šādā veidā samīciet katras segas “šūnas” saturu.

Bieži mazgāt šādu segu nevajadzētu, pietiek atrast laiku tam tikai reizi gadā.

Vilnas vai kokvilnas segas mazgāšana

Vilnas sega mazgāšanā neatšķiras no citām vilnas lietām. Ja nolemjat izmantot veļas mašīnu, tad atkal neievietojiet tai režīmu ar augstu temperatūru. 30 grādi, tas ir maksimums vilnai, un izmantojiet to pašu “maigo” režīmu.

Pēc veļas mazgāšanas nav nepieciešams arī izgriezt segu lielā ātrumā. Runājot par žāvēšanas procesu, to atkal veicam (tāpat kā ar dūnu segām) uz horizontālas virsmas, ik pa laikam segu vajadzēs apgriezt un neaizmirstiet zem tās paklāt to pašu mīksto drānu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru