Kā cept biskvītu bez cepeškrāsns: pārbaudīta recepte

Biskvīts ir diezgan kaprīzs konditorejas izstrādājums, kam patīk stabila temperatūra un kas nepanes, kad cepeškrāsns durvis ir atvērtas.

Lai kūka izceptos, ir jāņem vērā daudz svarīgu nianšu: pareizi jāsavieno sastāvdaļas, nedrīkst pārkāpt temperatūras režīmu, cepšanas laikā nedrīkst atvērt cepeškrāsni utt. Tomēr biksvītu var pagatavot arī tad, ja nav cepeškrāsns.

Sastāvdaļas:

Milti – 200 g

Cukurs – 200 g

Olas – 4

Sviests – 100 g

Cepamais pulveris – 1 tējkarote

Pagatavošana:

Olas ar cukuru saputojam līdz pūkainām, gaisīgām putām. Sajauc miltus un cepamo pulveri, izsijā tos un pa daļām pievieno sakultajām olām. Mīklu maisīt ar lāpstiņu, nevis ar mikseri, jo baltumi var sakristies.

Mīklai pievieno izkusušo, atdzesēto sviestu un vēlreiz samaisiet.

Izklājiet pannu ar biezu dibenu ar pergamentu tā, lai arī pannas sieniņas būtu pārklātas ar pergamentu. Papīru uz pannas dibena apsmērējiet ar augu eļļu, bet pannas sieniņas atstājiet bez eļļas. Lieta tāda, ka mīkla nevarēs uzaugt uz slidenas virsmas, tāpēc, ja pannas sieniņas apsmērēsiet ar eļļu, biskvīts vienkārši nepacelsies.

Lasi vēl: Dzeltē, saraujas, parādās plankumi: kā pēc lapām noteikt, kas gurķiem trūkst

Ielej mīklu pannā. Aizklājiet pannu ar vāku un uzkarsējiet uz minimālas uguns. Cep mīklu 30-40 minūtes. Pārbaudiet, vai biskvīts ir gatavas, ar zobu bakstāmā palīdzību. Pirmās 20 minūtes pannas vāku labāk necelt, jo biskvīts var sakristies.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 72%

0%

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru