Kā audzēt iekštelpu narcises: stādīšanas un kopšanas noslēpumi

Narcises podiņā: kopšana mājās

Narcišu kopšana ir vienkārša, taču kļūdas draud, ka tās neziedēs. Jāatceras, ka, lai narcises strauji attīstītos un ilgstoši ziedētu, augsne savlaicīgi jālaista un jāmēslo. Kā mēslojumu parasti izmanto slāpekli un sēru saturošus līdzekļus.

Pirmo reizi mēslojums jālieto pēc dīgstu parādīšanās. Atkārtoti mēslojiet ziedus pēc pumpuru parādīšanās. Turpmāk mēslojumu vēlams lietot ik pēc 2 nedēļām līdz lapu dzeltēšanai.

Regulārā laistīšanā un mēslošanā ir atbilde uz jautājumu, kā kopt narcises mājās, lai tās uzziedētu pirms vēlamā datuma.

Kādai jābūt temperatūrai telpā

Pēc ziedēšanas sākuma vēlams, lai mājās podos audzētās narcises atrastos vēsā telpā. Optimālā temperatūra: +10-12 grādi. Šādos apstākļos ziedēšana ilgs līdz 3 nedēļām, augstāka temperatūra samazinās tās ilgumu.

Kā laistīt narcises podiņā

Iesakņošanās laikā ziedi atrodas zemā temperatūrā un neprasa daudz mitruma, tāpēc pietiek ar laistīšanu reizi 2 nedēļās. Mājā narcises podiņā labāk laistīt nevis pēc grafika, bet pēc vajadzības, kad augsne izžūst.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

Vēlams izmantot ūdeni, kas nostāvējis mājā un nedaudz uzsilis. Maksimālais mitruma daudzums mājas narcisēm nepieciešams ziedēšanas laikā. Pēc to ziedēšanas laistīšanu samazina, bet pilnībā pārtraukt to var tikai tad, kad auga lapas kļūst dzeltenas.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru