Kā ātri diedzēt sēklas: šie padomi garantēs neticamu ražu

Nežēlojiet pūles un laiku, jo tieši tā jūs varēsiet lepoties ne tikai ar skaistu stādu, bet arī ar milzīgu ražu.

Stādu sezona jau ir sākusies, tāpēc vasarāju audzētāji un dārzkopji sāka sēt sēklas. Dažkārt gadās, ka stādi aug ļoti slikti un ātri nokalst. Taču ir 3 vienkārši padomi, pateicoties kuriem sēklas noteikti sadīgst un sniegs milzīgu ražu.

Pirms sēt sēklas dīgstiem, parūpējieties, lai tiktu ievēroti visi apstākļi, kas garantēs jums dīgstus. Ir 3 svarīgi  punkti.

Pietiekams mitrums. Sēklas kodols ir iekšpusē, tāpēc ir ļoti svarīgi, lai ārējā čaumala nebūtu tikai mīkstināta. Arī pašam kodoliņam ir “jādzer” ūdens. Dažreiz gadās, ka sēklas nedod dīgstus, jo banāli izžūst. Neradiet”purvu”, bet arī netaupiet ūdeni.

Temperatūras režīms. Pēc sējas ir jārada optimāla temperatūra visiem augiem. Šim faktoram ir liela ietekme uz dīgstiem. Izveidojiet “temperatūras koridoru” – uzturiet rādītājus no 20 līdz 25-27 grādiem. Labākais variants – stabila temperatūra 22-25 grādu līmenī.

Lasi vēl: Dārzkopju ieteikumi paprikas mēslošanai pavasarī, lai iegūtu vērienīgu ražu

Augsnes sastāvs. Ir svarīgi atcerēties, ka sēklas jāsēj irdenā un strukturētā augsnē, tā nedrīkst būt blīva. Vājie stādi nekādi “neizlauzīsies” līdz virsmai, ja sēklas būs pārāk dziļi, un zeme būs cieta.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

Tāpēc iepriekš sagatavojieties stādu audzēšanai. Nežēlojiet pūles un laiku, jo tā jūs varēsiet lepoties ne tikai ar skaistiem stādiem, bet arī ar milzīgu ražu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru