Japāņu stilā: kā izvārīt olu ar dzeltenumu uz āru

Japāna ir pārsteidzoša valsts! Tās virtuve ir gan dīvaina, gan grezna. Pat mums pazīstamākie ēdieni uzlecošās saules zemē tiek gatavoti citādāk.

Spilgts piemērs tam ir vistas olu vārīšana ar dzeltenumu uz āru. Izrādās, ka tas ir gan dīvaini, gan ļoti skaisti. Starp citu, šādu gardumu pagatavot nav grūti.

Tātad, lai īstenotu šo paņēmienu, jums būs nepieciešami daži “instrumenti”, proti – divi pāri kaprona zeķubiksīšu, līmlente, daži ledus gabaliņi un lukturītis.

Iespējams, esat jau ieintriģēts, ja tik vienkārša un triviāla procedūra prasa šādu lietu komplektu. Pirmais solis ir sagatavošanās darbi. Ņemam olu un tumsā to apskatam to ciešāk zem lutkurīša gaismas, lai varētu redzēt tās iekšējo krāsojumu. Ja ola ir normāla, tai jābūt pilnīgi caurspīdīgai.

Tagad mēs apbruņojamies ar līmlenti un aptinam olu ar to no visām pusēm. Tūlīt pēc tam ieliekam olu zeķbiksēs. Zeķbikses jāsasien no abām pusēm, lai ola būtu iesaiņota kā konfekte. Tagad atlikušas pāris minūtes nepieciešams olu griezt uz riņķu, turot zeķubikses aiz abiem galiem. Ar to sagatavošanas posms ir pabeigts.

Lasi vēl: Kā pāris minūtēs no apģērba noņemt tauku traipus un ne tikai: 9 noslēpumi, kas palīdzēs jums sadzīvē

Otrais solis – vārīšana. Vispirms izņemam olu no zeķes un uzreiz liekam to verdošā ūdenī tieši katliņā. Vārīšanas process turpinās dažas minūtes. Kad noteiktais laiks ir beidzies, olu izņem no ūdens un vēl uz pāris vai trim minūtēm ievieto traukā ar ledu. Tā ir gandrīz gatava. Tagad ļoti uzmanīgi jāatlīmē visa līmlente kopā ar čaumalu. Ja viss ir izdarīts pareizi, tad rokās paliks ola ar dzeltenumu uz āru.!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru