Ja jums dzīvē pašlaik ir ļoti grūts posms, izlasiet šo lūgšanu! Informācija ņemta no Svētajiem rakstiem

DAĻA NO AKAFISTA SVĒTĪTĀJAM NIKOLAJAM

Cīņās stiprais Brīnumdari un Kristus gribas izcilais kalpotāj, no tevis visai pasaulei izplūst visdārgās žēlastības mirres un neizsmeļama brīnumu jūra; mīlestībā tevi cildinu, svētī- tāj Nikolaj, jo tev ir uzdrīkstēšanās pie Kunga, tāpēc atbrīvo mani no visām nelaimēm, lai tev saucu: Priecājies, Nikolaj, dižais Brīnumdari.

Lasi vēl: Kā afēristi pārdod svešus dzīvokļus: jauna shēma

Līdzīgu Eņģelim, bet pēc dabas piederīgu zemei tevi mums atklāja visas pasaules Radītājs; un tavas dvēseles auglīgo svētību iepriekš paredzējis, vissvētlaimīgais Nikolaj, Viņš visus iemācīja tevi piesaukt: Priecājies, jau mātes klēpī šķīst; priecājies, pilnībā iesvētītais. Priecājies, tu, kas ar savu piedzimšanu vecākus esi izbrīnījis; priecājies, tu, kas tūdaļ pēc piedzimšanas savas dvēseles spēku esi parādījis. Priecājies, Apsolītās zemes dārzs; priecājies, Dieva dēstītais zieds. Priecājies, Kristus vī- nakoka auglīgais zars; priecājies, Jēzus paradīzes brīnumdarošais koks. Priecājies, paradīzes uzplaucētā lilija; priecājies, Kristus labās smaržas mirres. Priecājies, jo tu apklusini raudas; priecājies, jo tu atnes prieku. Priecājies, Nikolaj, dižais Brīnumdari.

Tavu mirru izplūšanu redzot, Dievā Gudrais, mēs apgaismojamies dvēselē un miesā, jo zinām, ka tu esi brīnumains un dzīvudarošs mirru avots, Nikolaj: ar brīnumiem, kuri Dieva žēlastībā izplūst kā straumes, tu dzirdini tos, kas ticībā piesauc Dievu: Alleluja.

Lasi vēl: Cilvēki, kuri pirmo reizi nodarbojās ar seksu tikai pēc kāzām stāsta kā tas īsti bija

Patiesi no debesīm un ne no zemes tev tiek dziedāta slavas dziesma, tēvs Nikolaj, jo kurš cilvēks gan spētu tava svētuma lielumu izteikt; bet mēs, tavas mīlestības apņemti, saucam tev: Priecājies, paraugs ganiem un avīm; priecājies, tikumu svētā šķīstīšana. Priecājies, diženo tikumu mājvieta; priecā- jies, šķīstais un godājamais svētuma mājokli. Priecājies, visgaišais un visudārgais gaismekli; priecājies, zeltaini mirdzošā un nevainīgā gaisma. Priecājies, jo tu esi cienīgs runāt ar Eņģeļiem; priecājies, cilvēku labestīgais vadītāj. Priecājies, dievbijīgās ticības likums; priecājies, garīgās lēnprātības paraugs. Priecājies, jo ar tevi no miesas kaislībām tiekam brīvi; priecājies, jo ar tevi piepildāmies ar garīgu saldmi. Priecājies, Nikolaj, dižais Brīnumdari.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru