Iekštelpu vijolītēm nepieciešams tikai šāds podiņš: citādi varat aizmirst par sulīgiem ziediem

Ja pareizi kopsiet vijolītes – tās priecēs ar sulīgām košām krāsām.

Mājas vijolīte ir slavena kā viens no nepretenciozākajiem un vienlaikus skaistākajiem ziediem. Taču dažkārt vijolīte sāk novīst, pārstāj ziedēt, un nepalīdz pat mēslojuma ievadīšana. Iespējams, šajā gadījumā vajadzētu pievērst uzmanību traukam, kurā dzīvo jūsu vijolīte.

Ziedu pods ir svarīgs faktors, lai nodrošinātu vijolīšu veselību un sulīgu ziedēšanu. Ja esat steigušies izvēlēties pārāk lielu podiņu savai vijolei, esat to darījuši veltīgi.

Fakts ir tāds, ka šo ziedu sakņu sistēma praktiski neizplešas. Tāpēc pietiks ar vidēja lieluma podiņu, kura augstums ir aptuveni 15 cm.

Ja runājam par materiālu, no kura izgatavots puķu pods, vēlams izvēlēties plastmasas, jo šādi trauki neaizturēs mitrumu un neuzsūks sāļus no ūdens un augsnes.

Ja esat izvēlējies vijolītei piemērota izmēra un materiāla podiņu, nevajadzētu rasties nekādām problēmām: augs attīstīsies un spēcīgi ziedēs.

Bet, ja tomēr redzat, ka ziedi ir sākuši vīst, bet lapas – sausas un dzeltenas, palīdzēs vienkāršs līdzeklis, par kuru zina tikai retais. Tā ir rīcineļļa. Tā palīdzēs piešķirt vijolītei otro dzīvi, padarot to veselīgāku un pievilcīgāku.

Lasi vēl: Bēdas ies ar līkumu: trīs koki, kuriem vajadzētu augt jūsu mājas tuvumā

Lai uzlabotu istabas vijolītes stāvokli, iefiltrējiet vienu litru tīra ūdens un ļaujiet tam dažas stundas nostāvēties istabas temperatūrā. Pēc tam ūdenī iemaisiet tējkaroti rīcineļļas.

Lai barošana būtu efektīva, ir svarīgi eļļu vienmērīgi sadalīt ūdenī. Tagad var laistīt augus – tikai centies nepieskarties ziediem un lapām, ielejiet uzreiz augsnē. Šāds šķīdums vijolītēm nepieciešams apmēram reizi mēnesī. Drīz pamanīsiet, ka auga lapas izskatās veselīgākas un blīvākas, un drīz parādīsies jauni pumpuri, un jūsu vijolīte intensīvi ziedēs.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru